Bovag wint marktaandeel in occasions | RetailDetail

Bovag wint marktaandeel in occasions

Bovag wint marktaandeel in occasions

Brancheorganisatie Bovag heeft het marktaandeel van haar aangesloten autoverkopers zien toenemen op de tweedehandsmarkt. Desondanks zagen zij hun verkopen met 0,16 procent dalen.

Totale branche daalt forser

De totale verkopen van tweedehandsauto's zijn in de eerste zes maanden van 2013 met 2,4 procent gedaald, schrijft Automotive. Dat is dus heel wat minder dan de minieme daling waarmee de bij Bovag aangesloten autobedrijven geconfronteerd werden.

 

In totaal verkochten Bovag-leden 277.500 gebruikte wagens in de eerste helft van dit jaar, goed voor een marktaandeel van 52 procent, tegen 50,8 procent in dezelfde periode vorig jaar. De bij Bovag aangesloten bedrijven deden het vooral beter dan de markt door de toenemende verkoop van zogenoemde jonge occasions, wagens die tussen de twee en vier jaar oud zijn. De verkopen daarvan namen met 17,7 procent toe.

 

Ook de groei in de verkoop van terreinwagens en luxe sportwagens, een plus van 8 procent, doet het goed. Cabrio's zijn ook populairder dan een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.