Bynco start eerste Nederlandse webshop voor auto’s | RetailDetail

Bynco start eerste Nederlandse webshop voor auto’s

Bynco start eerste Nederlandse webshop voor auto’s

Met Bynco wil de AutoBinck Group de verkoop van tweedehands auto’s op een voor Nederland volledig nieuwe manier aanpakken: klanten zullen er hun auto online kunnen uitkiezen en betalen, waarna die binnen een week thuis wordt geleverd.

Doorzichtiger

Bynco (voluit Buy Your Next Car Online) verkoopt tweedehands auto’s en is volgens algemeen directeur Jeroen Veldman uniek in Nederland: "We zijn de eerste webwinkel voor auto's. In de markt van gebruikte auto's is in ons land al decennia lang weinig tot niets gebeurd op het gebied van innovatie. We geloven dat dit de nieuwe manier is voor consumenten om gebruikte auto's te kopen."

 

Met Bynco wil Veldman de verkoop vooral doorzichtiger maken. Zo wordt de auto op voorhand technisch gekeurd en is er een lijst aanwezig met de plus- en minpunten van de wagen. Zelfs de geur van de wagen wordt beschreven. "Gebruikte auto's zijn gebruikt en dan is het logisch dat er gebruikssporen zijn. Die poetsen we niet weg, maar tonen we juist", legt Veldman uit. "Je kunt op onze 360-graden foto's alles zien wat je wilt zien."

 

14 dagen op proef

Klanten die een wagen hebben gevonden, kunnen betalen via iDEAL, waarbij het geld tijden op een derdengeldenrekening wordt geplaatst, zodat de klant de aankoop nog veilig kan annuleren. Daarna krijgt de klant de wagen veertien dagen op proef. Retourneren kan zonder problemen, met terugbetaling van het volledige bedrag.

 

Wie een wagen koopt, moet volgens Veldman geen angst hebben voor onverwachte kosten: "Met onze vaste prijs voorkomen wij verassingen, geen extra rijklaarmaak- of afleverkosten en ook de 180 dagen garantie en het thuis afleveren is gewoon inclusief. Wij kunnen onze scherpe en eerlijke prijzen neerzetten omdat we goed kunnen inkopen en geen dure showrooms hoeven te financieren van de opbrengst", zegt Veldman.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.

Groei Alibaba boven verwachting

07/05/2018

De Chinese retailgroep Alibaba heeft beter dan verwachte kwartaalcijfers gepubliceerd. De omzet gaat door het dak, maar de winstcijfers staan wat onder druk als gevolg van hogere investeringen.

Amazon verpulvert verwachtingen dankzij Prime en cloud

27/04/2018

Amazon-baas Jeff Bezos heeft weer een goede reden om een grote fles champagne te kraken: zijn bedrijf zag zijn omzet met 43% stijgen tot 51 miljard dollar (42 miljard euro). De nettowinst verdubbelde zelfs naar 1,63 miljard dollar.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

American Apparel maakt comeback met webshop

26/04/2018

De Amerikaanse modeketen American Apparel heeft deze week haar internationale webshop opnieuw geopend. Daar kunnen de Nederlandse en Belgische fans van het merk opnieuw terecht, nadat de groep vorig jaar zijn fysieke winkels sloot.