Bynco start eerste Nederlandse webshop voor auto’s

Bynco start eerste Nederlandse webshop voor auto’s

Met Bynco wil de AutoBinck Group de verkoop van tweedehands auto’s op een voor Nederland volledig nieuwe manier aanpakken: klanten zullen er hun auto online kunnen uitkiezen en betalen, waarna die binnen een week thuis wordt geleverd.

Doorzichtiger

Bynco (voluit Buy Your Next Car Online) verkoopt tweedehands auto’s en is volgens algemeen directeur Jeroen Veldman uniek in Nederland: "We zijn de eerste webwinkel voor auto's. In de markt van gebruikte auto's is in ons land al decennia lang weinig tot niets gebeurd op het gebied van innovatie. We geloven dat dit de nieuwe manier is voor consumenten om gebruikte auto's te kopen."

 

Met Bynco wil Veldman de verkoop vooral doorzichtiger maken. Zo wordt de auto op voorhand technisch gekeurd en is er een lijst aanwezig met de plus- en minpunten van de wagen. Zelfs de geur van de wagen wordt beschreven. "Gebruikte auto's zijn gebruikt en dan is het logisch dat er gebruikssporen zijn. Die poetsen we niet weg, maar tonen we juist", legt Veldman uit. "Je kunt op onze 360-graden foto's alles zien wat je wilt zien."

 

14 dagen op proef

Klanten die een wagen hebben gevonden, kunnen betalen via iDEAL, waarbij het geld tijden op een derdengeldenrekening wordt geplaatst, zodat de klant de aankoop nog veilig kan annuleren. Daarna krijgt de klant de wagen veertien dagen op proef. Retourneren kan zonder problemen, met terugbetaling van het volledige bedrag.

 

Wie een wagen koopt, moet volgens Veldman geen angst hebben voor onverwachte kosten: "Met onze vaste prijs voorkomen wij verassingen, geen extra rijklaarmaak- of afleverkosten en ook de 180 dagen garantie en het thuis afleveren is gewoon inclusief. Wij kunnen onze scherpe en eerlijke prijzen neerzetten omdat we goed kunnen inkopen en geen dure showrooms hoeven te financieren van de opbrengst", zegt Veldman.