Consumenten massaal de grens over voor tweedehands auto | RetailDetail

Consumenten massaal de grens over voor tweedehands auto

Consumenten massaal de grens over voor tweedehands auto

Nederlanders gaan massaal de grens over om tweedehands auto’s te kopen, blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Bovag: het aanbod is er veel groter en de prijzen zijn lager. In totaal steeg het aantal verkopen afgelopen kwartaal met 25%, een record.

Tekort aan gebruikte benzinewagens

Consumenten zijn vooral op zoek naar gebruikte middenklassers die op benzine rijden. Die schaarste drijft de prijs in Nederland op en jaagt consumenten over de grens. Afgelopen jaren zijn vooral nieuwe, kleinere dieselauto’s verkocht als gevolg van fiscale prikkels om zuinig te rijden. Op de tweedehandsmarkt zijn die auto's echter minder interessant. "Gezinnen willen liever een benzineauto", zegt Paul de Waal van Bovag in het AD. Vooral buurlanden Duitsland en België zijn populair.


Op internet zijn veel websites te vinden die helpen bij het zoeken en importeren van buitenlandse tweedehandsauto’s. Zo worden er bijvoorbeeld in Duitsland 900 VW Golf stationwagens uit 2012 aangeboden met maximaal 40.000 kilometer op de teller. In Nederland kan er gekozen worden uit slechts vijftien stuks. Ook ligt de vraagprijs in het buitenland een stuk lager.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.