Consumenten massaal de grens over voor tweedehands auto

Consumenten massaal de grens over voor tweedehands auto

Nederlanders gaan massaal de grens over om tweedehands auto’s te kopen, blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Bovag: het aanbod is er veel groter en de prijzen zijn lager. In totaal steeg het aantal verkopen afgelopen kwartaal met 25%, een record.

Tekort aan gebruikte benzinewagens

Consumenten zijn vooral op zoek naar gebruikte middenklassers die op benzine rijden. Die schaarste drijft de prijs in Nederland op en jaagt consumenten over de grens. Afgelopen jaren zijn vooral nieuwe, kleinere dieselauto’s verkocht als gevolg van fiscale prikkels om zuinig te rijden. Op de tweedehandsmarkt zijn die auto's echter minder interessant. "Gezinnen willen liever een benzineauto", zegt Paul de Waal van Bovag in het AD. Vooral buurlanden Duitsland en België zijn populair.


Op internet zijn veel websites te vinden die helpen bij het zoeken en importeren van buitenlandse tweedehandsauto’s. Zo worden er bijvoorbeeld in Duitsland 900 VW Golf stationwagens uit 2012 aangeboden met maximaal 40.000 kilometer op de teller. In Nederland kan er gekozen worden uit slechts vijftien stuks. Ook ligt de vraagprijs in het buitenland een stuk lager.

Tags: