D’Ieteren in zee met autodeelplatform Drivy | RetailDetail

D’Ieteren gaat auto's verhuren via Drivy

D’Ieteren gaat auto's verhuren via Drivy

Autodeelplatform Drivy krijgt er de komende weken een pak wagens bij: een aantal D’Ieteren-concessiehouders uit Antwerpen en Brussel zal dan zijn vervangwagens te huur zetten op het platform.

Win-win voor iedereen

Na BMW (met DriveNow), Daimler (met Car2Go) en Opel (met Maven) begeeft nu ook D’Ieteren, de Belgische invoerder van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda, zich op de markt van het autodelen. D’Ieteren sloot daartoe een deal met Drivy, het Franse autodeelplatform dat een half jaar geleden naar ons land kwam en intussen naar eigen zeggen meer dan 8.000 gebruikers telt die een duizendtal voertuigen delen.

 

Voorlopig gaat het wel om een test, waarbij enkele Antwerpse en Brusselse concessiehouders hun vloot vervangwagens ter beschikking stellen. Op die manier kunnen ze hun vloot "optimaliseren en rendabiliseren", klinkt het. Als de eerste resultaten bevredigend zijn, kunnen ook concessiehouders in andere steden toetreden.

 

Voor Drivy, dat zich tot nog toe hoofdzakelijk richtte tot particulieren die hun wagen voor een korte tijd en tegen een vergoeding willen uitlenen aan mensen die geen eigen auto hebben, is dit een eerste stap richting professionele autoverkopers. Als het project slaagt, willen de Fransen nog meer professionelen overtuigen om hun stilstaande vloot aan te bieden voor kortetermijnverhuur.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.