'Dit jaar 250 autobedrijven op de fles' | RetailDetail

'Dit jaar 250 autobedrijven op de fles'

'Dit jaar 250 autobedrijven op de fles'
In de eerste zes maanden van dit jaar zijn al 146 autodealers en garagebedrijven op de fles gegaan. Voor het hele jaar gaat dit aantal oplopen tot 250, voorspelt ABN Amro in een rapport over de sector.Theo de Kort van ABN Amro toont zich tegenover Z24 weinig positief over het perspectief voor de automotive sector de komende maanden. "De ontwikkelingen die we in het eerste halfjaar hebben gezien zullen nog wel een poosje doorzetten. Er zijn nog steeds te veel dealerbedrijven in Nederland, waardoor er met ongezond lage rendementen wordt gedraaid", stelt hij. Volgens De Kort zitten vooral kleinere bedrijven en ondernemingen die de afgelopen jaren flink hebben geïnvesteerd in glanzende nieuwe showrooms in zwaar weer.

Volgens het rapport telt Nederland op dit moment zo'n 5900 autobedrijven, waarvan er 2500 als dealer aan een merk verbonden zijn. Gezamenlijk was de sector vorig jaar goed voor een jaaromzet van 32 miljard euro, waarbij werkgelegenheid wordt geboden aan 55.000 mensen. Het rendement van de autobedrijven is echter al drie jaar scherp aan het dalen. Op dit moment draaien autobedrijven gemiddeld nog een rendement van slechts 0,4 procent en ABN Amro rekent erop dat dit percentage in de laatste maanden van dit jaar verder daalt.

Naar verwachting worden in Nederland dit jaar 375.000 nieuwe auto's verkocht, het laagste aantal sinds 1969.
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.