Doorstart Halfords op rand van afgrond | RetailDetail

Doorstart Halfords op rand van afgrond

Doorstart Halfords op rand van afgrond

Nog maar iets meer dan tien dagen geleden leek een doorstart van winkelketen Halfords heel dichtbij te zijn, maar nu hebben de curatoren laten verstaan dat die er meer dan waarschijnlijk toch niet zal komen.

Nog één kandidaat

De negentig winkels van Halfords die in handen zijn van het bedrijf hebben vandaag de deuren dan ook niet geopend. Ook de webshop is buiten werking gesteld en het hoofdkantoor is onbereikbaar, hoewel hadden de curatoren gesteld hadden dat ze de webshop zo lang mogelijk wilden openhouden.

 

De curatoren zijn vandaag niet bereikbaar voor commentaar, maar ze zouden wel nog in gesprek zijn met één overnemer die zich op het laatste moment gemeld heeft. De resultaten van die gesprekken moeten deze week bekend worden. Als daar geen oplossing uit voort komt, lijkt de kans bijzonder klein dat er nog een doorstart van Halfords komt.

 

Halfords werd in oktober failliet verklaard. Toen werkten er meer dan vijfhonderd mensen voor het bedrijf. Bij het faillissement werden al snel enkele winkels gesloten, terwijl voor de overige filialen gezocht werd naar een overnemer. De franchisewinkels zijn niet getroffen door het faillissement en blijven voorlopig wel open.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.