Doorstart Halfords op rand van afgrond

Doorstart Halfords op rand van afgrond

Nog maar iets meer dan tien dagen geleden leek een doorstart van winkelketen Halfords heel dichtbij te zijn, maar nu hebben de curatoren laten verstaan dat die er meer dan waarschijnlijk toch niet zal komen.

Nog één kandidaat

De negentig winkels van Halfords die in handen zijn van het bedrijf hebben vandaag de deuren dan ook niet geopend. Ook de webshop is buiten werking gesteld en het hoofdkantoor is onbereikbaar, hoewel hadden de curatoren gesteld hadden dat ze de webshop zo lang mogelijk wilden openhouden.

 

De curatoren zijn vandaag niet bereikbaar voor commentaar, maar ze zouden wel nog in gesprek zijn met één overnemer die zich op het laatste moment gemeld heeft. De resultaten van die gesprekken moeten deze week bekend worden. Als daar geen oplossing uit voort komt, lijkt de kans bijzonder klein dat er nog een doorstart van Halfords komt.

 

Halfords werd in oktober failliet verklaard. Toen werkten er meer dan vijfhonderd mensen voor het bedrijf. Bij het faillissement werden al snel enkele winkels gesloten, terwijl voor de overige filialen gezocht werd naar een overnemer. De franchisewinkels zijn niet getroffen door het faillissement en blijven voorlopig wel open.

Tags: