Dynamo Retail Group tekent marketingovereenkomst met Schwalbe | RetailDetail

Dynamo Retail Group tekent marketingovereenkomst met Schwalbe

Dynamo Retail Group tekent marketingovereenkomst met Schwalbe

De Dynamo Retail Group heeft een marketingovereenkomst getekend met fietsbandenproducent Schwalbe voor de winkelformules Bike Totaal en Profile 'de Fietsspecialist'. De overeenkomst is vanaf 1 januari 2016 van kracht.

Aanbod beter aansluiten bij vraag

Dankzij de overeenkomst wil de Dynamo Retail Group zijn klanten nog beter informeren op vlak van bandenkeuze. Daarnaast moet het aanbod van Schwalbe in de winkels beter aansluiten bij de behoeftes van de klant.


"Marketingdiensten zoals Instore TV, foldercampagnes en online marketing zijn geschikte platforms om de merkboodschap duidelijk over te brengen. Door kennisdeling met de winkels via de Dynamo Academy zijn de winkels in staat, naast het verhogen van het rendement van het verkoopgesprek, de consument met nog passender advies te bedienen, voor maximale klanttevredenheid", zegt Manager Inkoop bij Dynamo Retail Group, Ewout Paats.


"Middels deze marketingovereenkomst met Dynamo Retail Group zullen we de 'exposure' richting consument vergroten en de relatie en kennisoverdracht uitbreiden met de aangesloten leden", voegt Stefan Treling, Sales Manager bij Schwalbe daar aan toe.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.