Eerste winst voor Ford in Europa in drie jaar | RetailDetail

Eerste winst voor Ford in Europa in drie jaar

Eerste winst voor Ford in Europa in drie jaar

De Amerikaanse autobouwer Ford heeft voor het eerst in drie jaar winst gemaakt in Europa. Sterke resultaten in Azië en recordcijfers in Noord-Amerika maakten het plaatje compleet voor het Amerikaanse bedrijf.

Kleine winst in Europa

In het tweede kwartaal had Ford een nettowinst van 1,3 miljard dollar (net geen miljard euro), zes procent meer dan een jaar geleden. De totale omzet daalde wel licht met 1 procent naar 37,4 miljard dollar (27,8 miljard euro). Ford wil voor het volledige jaar een winst voor belastingen halen van 7 tot 8 miljard dollar (5,2 tot 6 miljard euro), vorig jaar was dat nog 8,6 miljard dollar (6,4 miljard euro).

 

In Europa maakte Ford een winst van 14 miljoen dollar (10 miljoen euro). Vorig jaar maakte het bedrijf nog een verlies van 306 miljoen dollar (227,7 miljoen euro) in Europa, vooral vanwege hoge herstructureringskosten, zoals de sluiting van de fabriek in België.

 

Sterke verkoop in China

De Aziatische resultaten werden gedreven door een sterke verkoop in China, waar het verkoopvolume met 26 procent steeg. Ford heeft in China nu een marktaandeel van 4,6 procent. De winst voor belastingen steeg er naar 159 miljoen dollar (120 miljoen euro).

 

Ook in Noord-Amerika, de grootste markt voor Ford, steeg de winst voor belastingen van 2,32 miljard dollar (1,75 miljard euro) naar 2,44 miljard dollar (1,8 miljard euro). Nochtans daalde zowel de omzet als het verkoopvolume, maar lagere prijzen voor onderdelen en materialen drukten de kosten.

 

Latijns-Amerika viel wel uit de toon in het tweede kwartaal: daar moest Ford een verlies van 295 miljoen dollar (219 miljoen euro) slikken. Zowel een lagere verkoop als tegenvallende wisselkoersen waren daar oorzaak van.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.