Elektrische auto's van Tesla nu ook te koop op Alibaba | RetailDetail

Elektrische auto's van Tesla nu ook te koop op Alibaba

Elektrische auto's van Tesla nu ook te koop op Alibaba

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla Motors verkoopt sinds kort zijn Model S via Tmall (onderdeel van het Chinese Alibaba). Daarmee is het bedrijf net op tijd voor Singles Day, het grootste shoppingevenement ter wereld.

Gewone klant bereiken

Wie een Tesla Model S wil kopen, moet een voorschot van 50.000 yuan (6.400 euro) betalen via de website. Klanten kunnen daarbij kiezen uit 18 modellen, waar ze echter zelf niets aan kunnen laten aanpassen. Volgens Tesla is het de ideale manier om de gemiddelde consument te bereiken.

 

Tesla hoopt met het gebruik van Tmall een wijdverspreid netwerk aan dealers in China te kunnen vermijden en zo kosten te kunnen besparen. Ook het Amerikaanse General Motors en het Duitse Volkswagen verkopen al auto's via Tmall. GM-dochter Chevrolet zegt vorige maand 245 auto's verkocht te hebben via Tmall. GM hoopt tegen het einde van het jaar zijn site op Tmall te kunnen linken aan meer dan 200 distributeurs in China en de dienst verder uit te breiden met onder andere tweedehands auto's.

 

Tesla heeft zijn Europees hoofdkwartier in Tilburg, waar ook de productie van het Model S voor een deel van Europa plaats heeft. Die fabriek opende vorig jaar in de zomer zijn deuren. Tesla Motors werd in 2003 opgericht en heeft zijn wereldwijde hoofdkantoor in Californië.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.