Fietsenverkoop stijgt wegens nakend einde belastingvoordeel | RetailDetail

Fietsenverkoop stijgt wegens nakend einde belastingvoordeel

Fietsenverkoop stijgt wegens nakend einde belastingvoordeel

Het aantal werknemers dat via zijn werkgever een fiets koopt, is de afgelopen maanden flink gestegen. Momenteel kan zo een fiets nog belastingvrij aangekocht worden, maar die regeling wordt afgeschaft op 1 januari.

60% meer vraag

Daarom willen flink wat werknemers nog snel gebruik maken van het voordeel. Vorig jaar werd ongeveer één vijfde van het miljoen verkochte fietsen in Nederland verkocht via de regeling. Dit jaar zou dat aandeel aanzienlijk hoger liggen.

 

Bij Nationale Fiets Projecten, dat zich volledig focust op de verkoop van fietsen via de speciale regeling, is de vraag in oktober met maar liefst 60 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. "We hebben al extra personeel in moeten huren om alle aanvragen te kunnen verwerken", zegt directeur Bob Dijksma van NFP aan de NOS. Ook bij Fietsenwinkel.nl, de grootste verkoper van fietsen in Nederland, lopen er dagelijks flink wat aanvragen binnen rond de speciale regeling.

 

Werkkostenregeling


Vanaf volgend jaar vallen de voordelige fietsen onder de werkkostenregeling, waarmee werkgevers onbelast vergoedingen kunnen geven aan hun werknemers, als dat bedrag onder 1,2 procent van de totale loonkost blijft.

 

Onder die regeling vallen dan ook personeelsfeestjes, fitnessabonnementen of kerstpakketten. Bedrijven kunnen zelf bepalen wat ze geven en verwacht wordt dat fietsen daar meestal niet zullen bij horen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.