Fietsenverkoop stijgt wegens nakend einde belastingvoordeel

Fietsenverkoop stijgt wegens nakend einde belastingvoordeel

Het aantal werknemers dat via zijn werkgever een fiets koopt, is de afgelopen maanden flink gestegen. Momenteel kan zo een fiets nog belastingvrij aangekocht worden, maar die regeling wordt afgeschaft op 1 januari.

60% meer vraag

Daarom willen flink wat werknemers nog snel gebruik maken van het voordeel. Vorig jaar werd ongeveer één vijfde van het miljoen verkochte fietsen in Nederland verkocht via de regeling. Dit jaar zou dat aandeel aanzienlijk hoger liggen.

 

Bij Nationale Fiets Projecten, dat zich volledig focust op de verkoop van fietsen via de speciale regeling, is de vraag in oktober met maar liefst 60 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. "We hebben al extra personeel in moeten huren om alle aanvragen te kunnen verwerken", zegt directeur Bob Dijksma van NFP aan de NOS. Ook bij Fietsenwinkel.nl, de grootste verkoper van fietsen in Nederland, lopen er dagelijks flink wat aanvragen binnen rond de speciale regeling.

 

Werkkostenregeling


Vanaf volgend jaar vallen de voordelige fietsen onder de werkkostenregeling, waarmee werkgevers onbelast vergoedingen kunnen geven aan hun werknemers, als dat bedrag onder 1,2 procent van de totale loonkost blijft.

 

Onder die regeling vallen dan ook personeelsfeestjes, fitnessabonnementen of kerstpakketten. Bedrijven kunnen zelf bepalen wat ze geven en verwacht wordt dat fietsen daar meestal niet zullen bij horen.

Tags: