Fiod valt binnen bij autofabrikant Spyker | RetailDetail

Fiod valt binnen bij autofabrikant Spyker

Fiod valt binnen bij autofabrikant Spyker

De Nederlandse opsporingsauthoriteiten zijn recent binnengevallen bij het kantoor van sportautofabrikant Spyker in Zeewolde. Aanleiding is een grootschalig onderzoek in Zweden naar mogelijke belastingfraude bij Saab.

Fraude-onderzoek bij toenmalig Spyker-dochter Saab

Een woordvoerder van het functioneel parket bevestigde tegenover persdienst ANP: "Vorige week donderdag is er een doorzoeking gedaan. Het gaat om een rechtshulpverzoek voor een Zweeds onderzoek naar vermoedelijke belastingfraude", licht de woordvoerster toe.

 

Eerder vandaag lekte al uit dat justitie in Zweden drie voormalige topbestuurders van Saab heeft opgepakt.  De hoogste verantwoordelijke man bij het bedrijf, Jan Åke Jonsson, en juriste Kristina Geers zouden de belastingdienst op grove wijze hebben gehinderd bij de controle van het bedrijf in de periode 2010-2011. Medebestuurder Karl-Gustav Lindström wordt verdacht van medeplichtigheid.

 

Het drietal is maandagavond door de politie aangehouden op verzoek van de Zweedse belastingdienst. De bestuurders hebben de nacht in de cel doorgebracht, maar zijn intussen weer op vrije voeten. Ze blijven echter verdachte in de belastingzaak. Het Nederlandse Spyker is bij de zaak betrokken omdat het bedrijf van januari 2010 tot eind 2011 eigenaar was van Saab. Topman Victor Muller van Spyker wil vooralsnog niet ingaan op de zaak.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.