Fiod valt binnen bij autofabrikant Spyker

Fiod valt binnen bij autofabrikant Spyker

De Nederlandse opsporingsauthoriteiten zijn recent binnengevallen bij het kantoor van sportautofabrikant Spyker in Zeewolde. Aanleiding is een grootschalig onderzoek in Zweden naar mogelijke belastingfraude bij Saab.

Fraude-onderzoek bij toenmalig Spyker-dochter Saab

Een woordvoerder van het functioneel parket bevestigde tegenover persdienst ANP: "Vorige week donderdag is er een doorzoeking gedaan. Het gaat om een rechtshulpverzoek voor een Zweeds onderzoek naar vermoedelijke belastingfraude", licht de woordvoerster toe.

 

Eerder vandaag lekte al uit dat justitie in Zweden drie voormalige topbestuurders van Saab heeft opgepakt.  De hoogste verantwoordelijke man bij het bedrijf, Jan Åke Jonsson, en juriste Kristina Geers zouden de belastingdienst op grove wijze hebben gehinderd bij de controle van het bedrijf in de periode 2010-2011. Medebestuurder Karl-Gustav Lindström wordt verdacht van medeplichtigheid.

 

Het drietal is maandagavond door de politie aangehouden op verzoek van de Zweedse belastingdienst. De bestuurders hebben de nacht in de cel doorgebracht, maar zijn intussen weer op vrije voeten. Ze blijven echter verdachte in de belastingzaak. Het Nederlandse Spyker is bij de zaak betrokken omdat het bedrijf van januari 2010 tot eind 2011 eigenaar was van Saab. Topman Victor Muller van Spyker wil vooralsnog niet ingaan op de zaak.

Tags: