Franchisenemers redden Halfords | RetailDetail

Franchisenemers redden Halfords

Franchisenemers redden Halfords

Winkelketen Halfords gaat uiteindelijk dan toch verder, al is het dan in een sterk afgeslankte vorm. Het zijn de franchisenemers die hebben besloten om een aantal winkels over te nemen en door te gaan onder dezelfde naam.

45 tot 60 filialen gered

Na het faillissement van Halfords en het besluit om alle winkels van het moederbedrijf te sluiten, bleven er nog 28 filialen over die werden uitgebaat door zelfstandige ondernemers. Zij hebben nu 17 andere filialen van Halfords overgenomen, waardoor het totaal momenteel op 45 vestigingen komt.

 

Er lopen echter nog gesprekken om nog eens 14 andere winkels verder te zetten, waardoor er ongeveer 60 winkels van Halfords zouden blijven bestaan. Ergens volgende maand moet er meer nieuws volgen rond die overnames.

 

Begin december viel het doek over de 102 eigen filialen van Halfords. Sinds het faillissement in oktober was er steeds de hoop dat Halfords toch nog zou kunnen verder gaan, maar op 5 december werd besloten om de winkels te sluiten en de inboedel te verkopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.