General Motors zet in op e-commerce | RetailDetail

General Motors zet in op e-commerce

General Motors zet in op e-commerce

De Amerikaanse autobouwer General Motors gaat inzetten op e-commerce en volgt daarmee het voorbeeld van BMW en Daimler. Voorlopig werkt het systeem enkel nog op beperkte schaal, maar misschien kunnen we binnenkort dus allemaal een auto van General Motors online kopen.

Combinatie van online en lokale service

Het nieuwe systeem van General Motors, het moederbedrijf van automerken als Chevrolet, Buick en Cadillac, kreeg de naam Shop-Click-Drive mee en combineert volgens de autofabrikant het gemak van online shoppen met de service van een lokale dealer. Klanten kunnen online bekijken welke auto's een dealer in voorraad heeft en hem indien nodig ook rechtstreeks vragen stellen. Bij interesse voor een auto, kan met een klik van de muis een offerte samenstellen.

 

Door middel van de payment calculator kan de klant een auto samenstellen, met de opties en accessoires die hij wil. Zodra hij tevreden is met de offerte, moet hij die uitprinten en ondertekenen. De auto wordt daarna bij de klant thuis geleverd en na een laatste testrit kan die beslissen of hij definitief de auto koopt. Voorlopig werkt het systeem nog maar bij een klein aantal dealers in een aantal staten, voornamelijk in GM's thuisstaat Michigan.

 

Meer en meer autofabrikanten vinden de weg naar e-commerce: BMW verkoopt momenteel al de elektrische i3 online en ook Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, zal een beperkt aanbod auto's online gaan verkopen. De dealers zijn niet altijd tevreden over die evolutie, want zij vrezen dat ze een deel van hun klanten en omzet zullen verliezen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.