Grote fietsverkopers bundelen krachten | RetailDetail

Grote fietsverkopers bundelen krachten

Grote fietsverkopers bundelen krachten

Twee grote fietsenverkopers bundelen hun krachten: Biretco en Bike Totaal gaan gezamenlijk over 750 winkels beschikken, die vooral door ondernemers gerund worden.

Meer klanten, meer omzet

Met een gezamenlijke omzet van 350 miljoen euro gaan de bedrijven de grootste gespecialiseerde tweewielerketen van Nederland vormen. De samensmelting moet al op korte termijn plaatsvinden: beide partijen hopen de gesprekken in april definitief af te ronden. De nieuwe combinatie denkt sterker te staan in een consoliderende markt.

 

Biretco en Bike Totaal verwachten samen meer klanten te kunnen bereiken en de omzet te kunnen verhogen. Biretco heeft verschillende ketens onder zijn hoede, waaronder Fietswereld, BBG en Profile, de Fietsspecialist. Bike Totaal exploiteert winkels onder deze formulenaam en is de exclusieve distributeur voor het merk Raleigh voor de Nederlandse markt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.