Halfords positief over online bestellen in winkels

Halfords positief over online bestellen in winkels

De internetzuilen, die Halfords de afgelopen periode bij wijze van test heeft geplaatst in haar winkels als extra service voor haar klanten, worden positief ontvangen. Als een product niet op voorraad is in de winkels van Halfords, kan de klant via deze zuilen zelf of, met behulp van het winkelpersoneel zijn bestelling online op maat maken en bestellen. Die wordt dan aangeleverd vanuit de voorraad van het centrale magazijn.

Testperiode

Peter-Jan Stormmesand, algemeen directeur Halfords: “Als iemand onze winkel bezoekt om bijvoorbeeld een elektrische fiets aan te schaffen, maar deze net niet in de goede kleur in de winkel ziet staan, dan hoeven we hem of haar niet meer teleur te stellen. Op de zuilen kunnen we nu direct tonen hoe de gewenste fiets eruit ziet. Ook kan deze direct besteld worden.”

 

In de internetzuilen zit een geïntegreerde pin-terminal waarmee met pinpas betaald kan worden. Gedurende de testperiode worden alle bestellingen bovendien gratis thuisbezorgd, maar de bestelling kan ook zelf worden opgehaald in een van de winkels. De testperiode loopt nog tot eind december 2012. Daarna neemt Halfords een besluit over de verder uitrol naar meerdere winkels.

 

Kleine winkels

Klanten kunnen voor de directe online bestelmogelijkheid in de winkel terecht in de Halfords vestigingen te Hoog Catharijne (Utrecht), Kronenburg (Arnhem) en Brinklaan (Bussum). Dit zijn winkels  met een beperkte oppervlakte omdat ze in het hartje centrum van een stad liggen.

 

Het initiatief past in de strategie van Halfords om producten crosschannel aan te bieden, daar waar de klant dat wenst. Halfords is specialist in fietsen, fiets- en autoaccessoires, navigatie- en car-audio systemen. Halfords maakt deel uit van de Macintosh Retail Group en heeft 138 winkels in Nederland en België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Dieselgate: Renault in opspraak, huiszoekingen bij Audi en VW

16/03/2017

Het dieselgate-schandaal mag dan een tijdje achter ons liggen, het onderzoek loopt nog altijd. Gisteren vielen speurders binnen in enkele Duitse vestigingen van Audi en moederbedrijf Volkswagen, en in Frankrijk brengt een uitgelekt rapport Renault zwaar in opspraak.

Back to top