Halfords positief over online bestellen in winkels

Halfords positief over online bestellen in winkels

De internetzuilen, die Halfords de afgelopen periode bij wijze van test heeft geplaatst in haar winkels als extra service voor haar klanten, worden positief ontvangen. Als een product niet op voorraad is in de winkels van Halfords, kan de klant via deze zuilen zelf of, met behulp van het winkelpersoneel zijn bestelling online op maat maken en bestellen. Die wordt dan aangeleverd vanuit de voorraad van het centrale magazijn.

Testperiode

Peter-Jan Stormmesand, algemeen directeur Halfords: “Als iemand onze winkel bezoekt om bijvoorbeeld een elektrische fiets aan te schaffen, maar deze net niet in de goede kleur in de winkel ziet staan, dan hoeven we hem of haar niet meer teleur te stellen. Op de zuilen kunnen we nu direct tonen hoe de gewenste fiets eruit ziet. Ook kan deze direct besteld worden.”

 

In de internetzuilen zit een geïntegreerde pin-terminal waarmee met pinpas betaald kan worden. Gedurende de testperiode worden alle bestellingen bovendien gratis thuisbezorgd, maar de bestelling kan ook zelf worden opgehaald in een van de winkels. De testperiode loopt nog tot eind december 2012. Daarna neemt Halfords een besluit over de verder uitrol naar meerdere winkels.

 

Kleine winkels

Klanten kunnen voor de directe online bestelmogelijkheid in de winkel terecht in de Halfords vestigingen te Hoog Catharijne (Utrecht), Kronenburg (Arnhem) en Brinklaan (Bussum). Dit zijn winkels  met een beperkte oppervlakte omdat ze in het hartje centrum van een stad liggen.

 

Het initiatief past in de strategie van Halfords om producten crosschannel aan te bieden, daar waar de klant dat wenst. Halfords is specialist in fietsen, fiets- en autoaccessoires, navigatie- en car-audio systemen. Halfords maakt deel uit van de Macintosh Retail Group en heeft 138 winkels in Nederland en België.

Tags: