Halfords positief over online bestellen in winkels | RetailDetail

Halfords positief over online bestellen in winkels

Halfords positief over online bestellen in winkels

De internetzuilen, die Halfords de afgelopen periode bij wijze van test heeft geplaatst in haar winkels als extra service voor haar klanten, worden positief ontvangen. Als een product niet op voorraad is in de winkels van Halfords, kan de klant via deze zuilen zelf of, met behulp van het winkelpersoneel zijn bestelling online op maat maken en bestellen. Die wordt dan aangeleverd vanuit de voorraad van het centrale magazijn.

Testperiode

Peter-Jan Stormmesand, algemeen directeur Halfords: “Als iemand onze winkel bezoekt om bijvoorbeeld een elektrische fiets aan te schaffen, maar deze net niet in de goede kleur in de winkel ziet staan, dan hoeven we hem of haar niet meer teleur te stellen. Op de zuilen kunnen we nu direct tonen hoe de gewenste fiets eruit ziet. Ook kan deze direct besteld worden.”

 

In de internetzuilen zit een geïntegreerde pin-terminal waarmee met pinpas betaald kan worden. Gedurende de testperiode worden alle bestellingen bovendien gratis thuisbezorgd, maar de bestelling kan ook zelf worden opgehaald in een van de winkels. De testperiode loopt nog tot eind december 2012. Daarna neemt Halfords een besluit over de verder uitrol naar meerdere winkels.

 

Kleine winkels

Klanten kunnen voor de directe online bestelmogelijkheid in de winkel terecht in de Halfords vestigingen te Hoog Catharijne (Utrecht), Kronenburg (Arnhem) en Brinklaan (Bussum). Dit zijn winkels  met een beperkte oppervlakte omdat ze in het hartje centrum van een stad liggen.

 

Het initiatief past in de strategie van Halfords om producten crosschannel aan te bieden, daar waar de klant dat wenst. Halfords is specialist in fietsen, fiets- en autoaccessoires, navigatie- en car-audio systemen. Halfords maakt deel uit van de Macintosh Retail Group en heeft 138 winkels in Nederland en België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.