Halfords stapt in online banden en velgen | RetailDetail

Halfords stapt in online banden en velgen

Halfords stapt in online banden en velgen

Auto- en fietsaccessoireketen Halfords breidt zijn online assortiment uit met banden en velgen. Voor de speciale webshops Halfordsbanden.nl en Halfordsvelgen.nl heeft het bedrijf een samenwerkingsverband gesloten met specialist Bandenconcurrent.nl.

Niet in de winkels

Daarmee gaat Halfords online items verkopen die in de winkels niet te koop zijn. Door de samenwerking met een specialist heeft Halfords direct een groot aanbod en toegang tot een landelijk netwerk van montageadressen. Directeur Peter-Jan Stormmesand zei tegen Aftersales Magazine erop te rekenen tijdens de beginperiode maandelijks zo'n vijftienduizend banden te zullen verkopen.

 

Halfords, voorlopig nog een dochteronderneming van formulehuis Macintosh, gelooft dat de vraag naar producten als banden steeds meer online zal plaatsvinden. De samenwerking past in de strategie van Halfords om zich te ontwikkelen tot een crosschannel retailer. De keten telt 138 fysieke vestigingen in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.