Het nieuwe Halfords telt 52 vestigingen | RetailDetail

Het nieuwe Halfords telt 52 vestigingen

Het nieuwe Halfords telt 52 vestigingen

De curatoren van Halfords en de franchisenemers zijn tot een overeenkomst gekomen om nog eens 12 vestigingen te heropenen. Daarmee komt het totaal aantal winkels dat gered wordt op 52 vestigingen.

Landelijke dekking

Halfords ging begin oktober failliet en toen een doorstart enkele maanden later toch niet mogelijk bleek, waren het de franchisenemers die besloten om toch verder te werken onder de oude vlag. De teller van het aantal winkels dat opnieuw open ging stond al snel op veertig, maar daar komen er nu dus nog eens minstens twaalf bij.

 

Volgens de curatoren is zo de landelijke dekking verzekerd. Er zullen wel amper 250 jobs overblijven bij Halfords, half zo veel als voor het faillissement. De keten zal aangestuurd worden vanuit een hoofdkwartier in Veenendaal. Begin december werd er gefluisterd dat de onafhankelijke winkels onder een andere naam zouden doorgaan, maar dat is dus uiteindelijk niet het geval gebleken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.