Macintosh verkoopt Halfords aan directie

Macintosh verkoopt Halfords aan directie

Macintosh heeft eindelijk een koper gevonden voor zijn keten voor fietsen en auto-onderdelen Halfords: directeur Peter-Jan Stormmesand neemt op 30 juni 2013 alle aandelen over. Hij wil met het bedrijf een crosschannelstrategie voeren.

“Te beperkte omvang”

Macintosh was al geruime tijd op zoek naar een koper voor Halfords. De retailgroep wilde zich immers concentreren op de sectoren Fashion en Living. "Halfords heeft een te beperkte omvang binnen onze portfolio om als zelfstandige sector voort te zetten", zei topman Frank De Moor in juli 2011.

 

Uiteindelijk heeft het nog twee jaar geduurd voor de verkoop er effectief kwam. De keten wordt nu overgenomen door Peter-Jan Stormmesand, die er in maart 2012 algemeen directeur werd. Voordien werkte hij voor de verdeler van auto-onderdelen Brezan en in diverse andere commerciële functies in die sector.

 

Focus op crosschannel

Stormmesand wil de komende maanden het plan voortzetten dat hij in de twee helft van 2012 lanceerde. Daarin krijgt het internetgebeuren een grotere plaats: zo wordt in september een nieuwe website operationeel, die de vorm van een portaalsite zal hebben en belevingswerelden rond auto, fiets, scooter, motor, elektronische gadgets, autovakanties en kamperen zal omvatten.

 

Voorts worden de elektronische mogelijkheden ook in de winkel ingezet. Zo krijgt het personeel in juli een tablet, waarop het niet alleen informatie over producten kan opzoeken, maar voor de klanten ook producten online kan bestellen. Later dit jaar komen er ook zuilen in de winkels, waarop de klanten zelf hun bestellingen online kunnen plaatsen.

 

Afbouw financiering

Halfords is marktleider in Nederland in fietsen en auto- en fietsaccessoires. Het assortiment bestaat zowel uit A-merken als uit producten onder eigen label. De keten telt 136 winkels in Nederland en twee in België. Er werken in totaal 696 mensen.

 

Ondanks de verkoop blijft Macintosh nog een tijdlang instaan voor de financiering van Halfords. Die zal wel geleidelijk worden afgebouwd.    (JVG)

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Dieselgate: Renault in opspraak, huiszoekingen bij Audi en VW

16/03/2017

Het dieselgate-schandaal mag dan een tijdje achter ons liggen, het onderzoek loopt nog altijd. Gisteren vielen speurders binnen in enkele Duitse vestigingen van Audi en moederbedrijf Volkswagen, en in Frankrijk brengt een uitgelekt rapport Renault zwaar in opspraak.

Back to top