Macintosh verkoopt Halfords aan directie | RetailDetail

Macintosh verkoopt Halfords aan directie

Macintosh verkoopt Halfords aan directie

Macintosh heeft eindelijk een koper gevonden voor zijn keten voor fietsen en auto-onderdelen Halfords: directeur Peter-Jan Stormmesand neemt op 30 juni 2013 alle aandelen over. Hij wil met het bedrijf een crosschannelstrategie voeren.

“Te beperkte omvang”

Macintosh was al geruime tijd op zoek naar een koper voor Halfords. De retailgroep wilde zich immers concentreren op de sectoren Fashion en Living. "Halfords heeft een te beperkte omvang binnen onze portfolio om als zelfstandige sector voort te zetten", zei topman Frank De Moor in juli 2011.

 

Uiteindelijk heeft het nog twee jaar geduurd voor de verkoop er effectief kwam. De keten wordt nu overgenomen door Peter-Jan Stormmesand, die er in maart 2012 algemeen directeur werd. Voordien werkte hij voor de verdeler van auto-onderdelen Brezan en in diverse andere commerciële functies in die sector.

 

Focus op crosschannel

Stormmesand wil de komende maanden het plan voortzetten dat hij in de twee helft van 2012 lanceerde. Daarin krijgt het internetgebeuren een grotere plaats: zo wordt in september een nieuwe website operationeel, die de vorm van een portaalsite zal hebben en belevingswerelden rond auto, fiets, scooter, motor, elektronische gadgets, autovakanties en kamperen zal omvatten.

 

Voorts worden de elektronische mogelijkheden ook in de winkel ingezet. Zo krijgt het personeel in juli een tablet, waarop het niet alleen informatie over producten kan opzoeken, maar voor de klanten ook producten online kan bestellen. Later dit jaar komen er ook zuilen in de winkels, waarop de klanten zelf hun bestellingen online kunnen plaatsen.

 

Afbouw financiering

Halfords is marktleider in Nederland in fietsen en auto- en fietsaccessoires. Het assortiment bestaat zowel uit A-merken als uit producten onder eigen label. De keten telt 136 winkels in Nederland en twee in België. Er werken in totaal 696 mensen.

 

Ondanks de verkoop blijft Macintosh nog een tijdlang instaan voor de financiering van Halfords. Die zal wel geleidelijk worden afgebouwd.    (JVG)

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.