McDonald’s vervangt Burger King aan Duitse snelwegen | RetailDetail

McDonald’s vervangt Burger King aan Duitse snelwegen

McDonald’s vervangt Burger King aan Duitse snelwegen

McDonald’s opent nog dit jaar zijn eerste vestigingen aan Duitse snelwegen bij Tank&Rast. De fastfoodketen wordt hiermee het exclusieve fastfoodmerk langs de Autobahnen.

McDonald's snoept locaties Burger King af

De Amerikaanse formule McDonald's wil in de komende vijf jaar in totaal honderd nieuwe vestigingen bij Tank&Rast starten. Dit vindt parallel plaats met het aflopen van contracten van Tank&Rast met Burger King: die keten,die bij Tank&Rast 90 locaties heeft, ziet daardoor het netwerk in Duitsland uitdunnen tot ongeveer 700 locaties.

 

McDonald’s Deutschland, dat momenteel twaalf vestigingen telt langs Duitse snelwegen en 55 aan doorgaande wegen, ging voor de uitbreiding een samenwerking aan met Autobahn Tank&Rast GmbH, onderdeel van Terra Firma en Deutsche Bank. De keten zoekt naar plaatsen op "hightrafficlocaties": dit zijn knooppunten met veel dagelijkse passanten, zoals treinstations, vliegvelden en ook tankstations.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.