Mercedes-Benz lanceert busje met bezorgdrones

Mercedes-Benz lanceert busje met bezorgdrones

Mercedes-Benz ontwikkelt in samenwerking met dronemaker Matternet een nieuw busje, waarin enkele drones zitten verwerkt die pakketjes kunnen leveren. De Vision Van is bovendien volledig elektrisch.

Tijd winnen

Het busje bevat een volledig automatisch pakketsysteem, dat de bestuurder op de hoogte brengt wanneer hij moet stoppen. Vervolgens vertrekt één van de drones op het dak om het pakketje af te leveren, schrijft Twinkle.

 

Er wordt zo tijd gewonnen, omdat de chauffeur minder vaak moet uitstappen en bovendien kan er gebruik gemaakt worden van drones met een kleiner bereik. Bovendien kunnen de drones ook pakjes leveren aan de Vision Van, nadat de chauffeur al vertrokken is. Zo kan er nog meer gebruik gemaakt worden van same-day delivery.

 

De Vision Van moet een actieradius hebben van 270 kilometer, al is het voorlopig nog niet geweten wanneer het busje op de markt komt.

 

Mercedes-Benz wil de komende vijf jaar tot 500 miljoen euro investeren in digitalisering, automatisering en robotica. De Vision Van is één van de eerste projecten die deel uitmaken van de investeringen.