Nieuw busje Mercedes-Benz bevat ook bezorgdrones

Mercedes-Benz lanceert busje met bezorgdrones

Mercedes-Benz lanceert busje met bezorgdrones

Mercedes-Benz ontwikkelt in samenwerking met dronemaker Matternet een nieuw busje, waarin enkele drones zitten verwerkt die pakketjes kunnen leveren. De Vision Van is bovendien volledig elektrisch.

Tijd winnen

Het busje bevat een volledig automatisch pakketsysteem, dat de bestuurder op de hoogte brengt wanneer hij moet stoppen. Vervolgens vertrekt één van de drones op het dak om het pakketje af te leveren, schrijft Twinkle.

 

Er wordt zo tijd gewonnen, omdat de chauffeur minder vaak moet uitstappen en bovendien kan er gebruik gemaakt worden van drones met een kleiner bereik. Bovendien kunnen de drones ook pakjes leveren aan de Vision Van, nadat de chauffeur al vertrokken is. Zo kan er nog meer gebruik gemaakt worden van same-day delivery.

 

De Vision Van moet een actieradius hebben van 270 kilometer, al is het voorlopig nog niet geweten wanneer het busje op de markt komt.

 

Mercedes-Benz wil de komende vijf jaar tot 500 miljoen euro investeren in digitalisering, automatisering en robotica. De Vision Van is één van de eerste projecten die deel uitmaken van de investeringen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Distributeurs en transporteurs eisen schonere vrachtwagens

19/04/2018

35 bedrijven, waaronder Colruyt, Carrefour en Ikea, vragen dat Europa de constructeurs van vrachtwagens verplicht de uitstoot tegen 2025 met een vierde terug te dringen. “Totaal onrealistisch”, reageert de spreekbuis van de constructeurs.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Amazon zoekt extra besparingen bij producenten

21/03/2018

Amazon wil besparen en gaat daarom producenten sneller logistieke kosten aanrekenen. Tot nu toe nam de Amerikaanse online retailer die kosten vaak op zich, maar dat blijkt niet langer rendabel.