Nieuw busje Mercedes-Benz bevat ook bezorgdrones

Mercedes-Benz lanceert busje met bezorgdrones

Mercedes-Benz lanceert busje met bezorgdrones

Mercedes-Benz ontwikkelt in samenwerking met dronemaker Matternet een nieuw busje, waarin enkele drones zitten verwerkt die pakketjes kunnen leveren. De Vision Van is bovendien volledig elektrisch.

Tijd winnen

Het busje bevat een volledig automatisch pakketsysteem, dat de bestuurder op de hoogte brengt wanneer hij moet stoppen. Vervolgens vertrekt één van de drones op het dak om het pakketje af te leveren, schrijft Twinkle.

 

Er wordt zo tijd gewonnen, omdat de chauffeur minder vaak moet uitstappen en bovendien kan er gebruik gemaakt worden van drones met een kleiner bereik. Bovendien kunnen de drones ook pakjes leveren aan de Vision Van, nadat de chauffeur al vertrokken is. Zo kan er nog meer gebruik gemaakt worden van same-day delivery.

 

De Vision Van moet een actieradius hebben van 270 kilometer, al is het voorlopig nog niet geweten wanneer het busje op de markt komt.

 

Mercedes-Benz wil de komende vijf jaar tot 500 miljoen euro investeren in digitalisering, automatisering en robotica. De Vision Van is één van de eerste projecten die deel uitmaken van de investeringen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Amazon gaat zelf pakjes bezorgen

29/06/2018

Amazon lanceert zijn eigen bezorgdienst in de Verenigde Staten: de online reus wil zo minder afhankelijk worden van pakjesdiensten als UPS en denkt kosten te kunnen besparen.

Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Alibaba opent Belgisch magazijn in Luik

31/05/2018

Alibaba gaat vijf nieuwe magazijnen openen, waaronder een in Luik. Via het dochterbedrijf Cainiao wil de Chinese retailgroep zijn logistieke netwerk en technologie verder uitbreiden.

Alibaba investeert in logistiek, ook in Europa

30/05/2018

De Chinese retailreus Alibaba investeert 1,4 miljard dollar in postbedrijf ZTO en krijgt zo 10% van de Chinese pakjesleveraar in handen. Alibaba zou ook op zoek zijn naar een logistiek centrum in Duitsland, om de Europese markt te veroveren.