Nederlands Pal-V start met verkoop vliegende auto | RetailDetail

Nederlands Pal-V start met verkoop vliegende auto

Nederlands Pal-V start met verkoop vliegende auto

Het Nederlandse Pal-V heeft vijf jaar na een eerste testvlucht aangekondigd dat het klaar is voor de commerciële verkoop van zijn vliegende auto, de Liberty. Het goedkoopste model kost wel al snel meer dan 300.000 euro.

Vliegbrevet

Klanten die een vliegende auto willen, kunnen kiezen tussen de Liberty Sport en de duurdere Liberty Pioneer Edition. Wie voor die eerste kiest, moet meer dan een half miljoen euro betalen, maar krijgt zijn vliegende auto wel eerder. De Liberty Sport wordt immers pas geleverd nadat iedereen die een Pioneer Edition heeft besteld zijn wagen heeft gekregen.

 

Om met de Liberty over de weg te rijden, heeft een eigenaar geen speciaal rijbewijs nodig. De wagen haalt een topsnelheid van 160 km/u en is volledig aangepast aan de wetten voor voertuigen. Wie echter ook hogere regionen wil opzoeken, die heeft wel een vliegbrevet nodig. Daarna is het toegestaan om vanaf vrijwel elk vliegveld op te stijgen en te landen.

 

Rijdend kan de Liberty maar liefst 1.300 kilometer afleggen met een volle tank. In de lucht is de actieradius 400 kilometer. Wisselen tussen rijden en vliegen gebeurt wel niet meteen, maar alles samen heeft de Liberty slechts 5 minuten nodig om van grond- naar luchtvoertuig over te schakelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.