Nieuwe benzineketen Peut van start | RetailDetail

Nieuwe benzineketen Peut van start

Nieuwe benzineketen Peut van start

Vandaag opende het eerste tankstation van brandstofcoöperatie De Vrije Pomp, een organisatie van zelfstandige pomphouders, zijn deuren onder de naam Peut. De eerste vestiging is te vinden in Moordrecht.

Af van strenge voorwaarden

De zelfstandige ondernemers hopen met hun eigen keten de grote maatschappijen, zoals BP, Shell en Esso het vuur aan de schenen te leggen. Zo willen ze af van de ongunstige voorwaarden die vaak vervat zitten in de contracten met grote merken. Bij Peut zal de brandstof geleverd worden door oliehandelaar Argos.

 

De verschillende ondernemers zullen de nieuwe kleuren aan hun gevel hangen zodra hun huidig contract afloopt. Peut wil over enkele jaren 300 tankstations hebben in Nederland. Begin dit jaar had De Vrije Pomp ongeveer 120 aangesloten tankstations. De coöperatie is een initiatief van Ewout Klok, die eerder ook al in de media kwam toen hij een rechtszaak begon tegen het verbod op de verkoop van alcohol bij tankstations.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.