Ook VW Nederland schort verkoop ‘sjoemeldiesels’ op | RetailDetail

Ook VW Nederland schort verkoop ‘sjoemeldiesels’ op

Ook VW Nederland schort verkoop ‘sjoemeldiesels’ op

Nadat eerder landen als de Verenigde Staten en België de verkoop van dieselauto's van Volkswagen met de verdachte software besloten te staken, volgt nu ook de Nederlandse importeur Pon dat voorbeeld.

4.100 auto's geblokkeerd in Nederland

Volkswagenimporteur Pon en de autodealers gaan niet langer auto's met een Euro 5-dieselmotor van het type EA 189 verkopen, het motortype dat sinds het uitbreken van 'dieselgate' het hele Duitse autoconcern op zijn grondvesten deed daveren. De beslissing werd genomen na een informatiebijeenkomst die de Nederlandse importeur maandagnamiddag hield met de dealers.

 

Volgens de woordvoerders staan er alles samen nog zo'n 4.100 auto's bij de dealers. Pon en de dealers namen naar eigen zeggen het besluit in afwachting van volledige duidelijkheid vanuit Wolfsburg over de oplossing van de problemen met deze motoren.

 

3.200 auto's aan de ketting in België

Het besluit van de Nederlanders komt drie dagen nadat de Belgische invoerder D'Ieteren al een gelijkaardige beslissing had genomen. In België staan er 3.200 'verdachte' auto's te wachten op een klant. Gisteren maakte D'Ieteren alvast bekend dat het twee miljoen euro opzij heeft gezet om lopende bestellingen te wijzigen naar de Euro 6-norm, waarbij het gaat om circa 800 auto's voor de vier merken samen (VW, Audi, Seat en Skoda).

 

Auto's die wel al ingeschreven zijn (maar nog niet afgehaald), zullen worden opgenomen in de terugroepactie die er staat aan te komen. VW gaat daarbij wereldwijd zo'n 11 miljoen auto's terugroepen, zo heeft de nieuwe topman van Volkswagen, Matthias Müller, zopas op een besloten bijeenkomst op het hoofdkantoor in Wolfsburg bekendgemaakt. Volgens economieminister Kris Peeters zouden er in België een half miljoen wagens betrokken zijn, maar D'Ieteren kan of wil dat cijfer niet bevestigen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.