Persgroep koopt Autotrack.nl voor 26 miljoen | RetailDetail

Persgroep koopt Autotrack.nl voor 26 miljoen

Persgroep koopt Autotrack.nl voor 26 miljoen

De Nederlandse uitgeverij Wegener heeft zijn handelssite voor tweedehandsauto's Autotrack.nl voor 26 miljoen euro verkocht aan concurrent Persgroep. Dat bedrag komt overeen met ongeveer zeven keer de winst van de website.

1,2 miljoen bezoekers

Autotrack.nl is naar eigen zeggen de marktleider onder de automotive koop- en verkoopsites in Nederland. 4800 autodealers aangesloten op de site, die maandelijks door 1,2 miljoen unieke bezoekers wordt bezocht. Persgroep is de partij achter kranten als Volkskrant en Trouw, terwijl Wegener de grootste uitgever van regionale dagbladen in Nederland is.

 

De verkoop betreft de overdracht van aandelen Wegener Digital en behelst ook het recht van De Persgroep om voor twee miljoen euro te adverteren in titels van Wegener. Directeur Sander van den Hout van Wegener Digital gaat mee over naar de nieuwe eigenaar. Wegener maakte de verkoop bekend op het moment dat moederbedrijf Mecom tegenvallende cijfers naar buiten bracht: de totale omzet van die groep daalde vorig jaar met 9 procent tot 910,5 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.