Persgroep koopt Autotrack.nl voor 26 miljoen

Persgroep koopt Autotrack.nl voor 26 miljoen

De Nederlandse uitgeverij Wegener heeft zijn handelssite voor tweedehandsauto's Autotrack.nl voor 26 miljoen euro verkocht aan concurrent Persgroep. Dat bedrag komt overeen met ongeveer zeven keer de winst van de website.

1,2 miljoen bezoekers

Autotrack.nl is naar eigen zeggen de marktleider onder de automotive koop- en verkoopsites in Nederland. 4800 autodealers aangesloten op de site, die maandelijks door 1,2 miljoen unieke bezoekers wordt bezocht. Persgroep is de partij achter kranten als Volkskrant en Trouw, terwijl Wegener de grootste uitgever van regionale dagbladen in Nederland is.

 

De verkoop betreft de overdracht van aandelen Wegener Digital en behelst ook het recht van De Persgroep om voor twee miljoen euro te adverteren in titels van Wegener. Directeur Sander van den Hout van Wegener Digital gaat mee over naar de nieuwe eigenaar. Wegener maakte de verkoop bekend op het moment dat moederbedrijf Mecom tegenvallende cijfers naar buiten bracht: de totale omzet van die groep daalde vorig jaar met 9 procent tot 910,5 miljoen euro.

Tags: