Pomphouders vangen bot in rechtszaak tegen de staat | RetailDetail

Pomphouders vangen bot in rechtszaak tegen de staat

Pomphouders vangen bot in rechtszaak tegen de staat

Twee pomphouders uit de grensstreek hebben hun rechtszaak tegen de Nederlandse staat verloren. Ze hadden een kort geding aangespannen vanwege inkomstenderving die gepaard ging met de verhoging van de accijnzen.

Voorschot op geleden schade

De pomphouders wilden dat de overheid een voorschot betaalde op de schade die ze lijden als gevolg van de accijnsverhogingen van vorig jaar. De rechter ging echter niet in op hun verzoek. Volgens hem valt niet te bepalen in welke mate de accijnsverhogingen hebben bijgedragen tot de slechtere resultaten. De pomphouders hadden immers voor de accijnsverhogingen al te maken met teruglopende omzetten.


De pomphouders hebben ook al aangegeven een bodemprocedure te starten tegen de overheid, maar omdat ze bang zijn het niet tot dan uit te houden op financieel vlak, besloten ze alvast een kort geding aan te spannen.


De rechter in kort geding stelt nu dat naast de verhoogde accijnzen er ook andere oorzaken kunnen zijn voor de lagere inkomsten, zoals een stagnerende economie of de bevolkingskrimp in grensregio's.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.