Pouw Automotive Groep failliet | RetailDetail

Pouw Automotive Groep failliet

Pouw Automotive Groep failliet

De Pouw Automotive Groep is door de rechtbank failliet verklaard. Voorlopig blijven alle tien dealers en vijf schadeherstelbedrijven open, in afwachting van een mogelijke doorstart.

Snelle doorstart

Pouw Automotive Groep is qua verkoopaantallen de vierde grootste autodealer van Nederland. De dealers hebben in afwachting van een doorstart uitstel van betaling gekregen. Verwacht wordt dat er snel een doorstart zal gemaakt worden, maar dat er toch tientallen banen verloren zullen gaan. Bij Pouw Automitive Groep werken ongeveer 200 mensen.

 

Eind 2013 werd het afgesplitste Pouw Noord al failliet verklaard, nu volgt de rest van het bedrijf dus hun voorbeeld. Pouw Automotive Groep is in handen van Jan Pouw en investeerder H2 Equity, dat in 2008 het bedrijf vervoegde. De afgelopen maanden was al een zoektocht aan de gang om tenminste een deel van het bedrijf te verkopen, maar een overnemer werd niet gevonden.

 

Toch kunnen die gesprekken er nu voor zorgen dat een snelle doorstart mogelijk is, omdat de onderhandelingen met bepaalde partijen al in een vergevorderde fase zitten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.