Pouw Automotive Groep failliet

Pouw Automotive Groep failliet

De Pouw Automotive Groep is door de rechtbank failliet verklaard. Voorlopig blijven alle tien dealers en vijf schadeherstelbedrijven open, in afwachting van een mogelijke doorstart.

Snelle doorstart

Pouw Automotive Groep is qua verkoopaantallen de vierde grootste autodealer van Nederland. De dealers hebben in afwachting van een doorstart uitstel van betaling gekregen. Verwacht wordt dat er snel een doorstart zal gemaakt worden, maar dat er toch tientallen banen verloren zullen gaan. Bij Pouw Automitive Groep werken ongeveer 200 mensen.

 

Eind 2013 werd het afgesplitste Pouw Noord al failliet verklaard, nu volgt de rest van het bedrijf dus hun voorbeeld. Pouw Automotive Groep is in handen van Jan Pouw en investeerder H2 Equity, dat in 2008 het bedrijf vervoegde. De afgelopen maanden was al een zoektocht aan de gang om tenminste een deel van het bedrijf te verkopen, maar een overnemer werd niet gevonden.

 

Toch kunnen die gesprekken er nu voor zorgen dat een snelle doorstart mogelijk is, omdat de onderhandelingen met bepaalde partijen al in een vergevorderde fase zitten.

Tags: