Rechtszaak moet alcohol terugbrengen in pompshop | RetailDetail

Rechtszaak moet alcohol terugbrengen in pompshop

Rechtszaak moet alcohol terugbrengen in pompshop

Tankstationhouder Ewout Klok uit Hoogeveen wil via de rechtbank een einde op het verbod op het verkopen van alcohol in pompshops afdwingen. Vandaag komt de  zaak voor de bestuursrechter in Assen, die op 4 juli uitspraak doet.

'Wet meet met twee maten'

Het is inmiddels dertien jaar geleden dat de overheid de verkoop van alcoholhoudende dranken verbood bij Nederlandse tankstations. Overweging was toen dat de verkoop van drank aan automobilisten ethisch onjuist was. Volgens Klok is dat echter meten met twee maten, aangezien wegrestaurants en supermarkten in de buurt van tankstations wel gewoon drank mogen verkopen.

 

"Ook die partijen hebben een onlosmakelijke band met het verkeer. Zo'n restaurant heet niet voor niets wegrestaurant. Chauffeurs gaan van de weg om een hapje te eten en krijgen naar wens een glaasje wijn erbij geserveerd", verweerde Klok zich volgens ANP bij de rechter. Hij stelt ook dat wetenschappelijk nooit is aangetoond dat de verkoop van drank bij pompshops zorgt voor een toename van het aantal beschonken automobilisten.

 

De zaak tussen Klok en de overheid loopt al anderhalf jaar, sinds hij het huidige proces uitlokte door illegaal drank te verkopen in zijn tankshop. Volgens Klok zorgde het verbod uit 2001 voor een omzetderving van 35 procent in zijn tankshop. Klok verwierf de afgelopen jaren bekendheid als voormalig voorman van Beta, de organisatie van zelfstandige tankstationhouders.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.