Rechtszaak moet alcohol terugbrengen in pompshop

Rechtszaak moet alcohol terugbrengen in pompshop

Tankstationhouder Ewout Klok uit Hoogeveen wil via de rechtbank een einde op het verbod op het verkopen van alcohol in pompshops afdwingen. Vandaag komt de  zaak voor de bestuursrechter in Assen, die op 4 juli uitspraak doet.

'Wet meet met twee maten'

Het is inmiddels dertien jaar geleden dat de overheid de verkoop van alcoholhoudende dranken verbood bij Nederlandse tankstations. Overweging was toen dat de verkoop van drank aan automobilisten ethisch onjuist was. Volgens Klok is dat echter meten met twee maten, aangezien wegrestaurants en supermarkten in de buurt van tankstations wel gewoon drank mogen verkopen.

 

"Ook die partijen hebben een onlosmakelijke band met het verkeer. Zo'n restaurant heet niet voor niets wegrestaurant. Chauffeurs gaan van de weg om een hapje te eten en krijgen naar wens een glaasje wijn erbij geserveerd", verweerde Klok zich volgens ANP bij de rechter. Hij stelt ook dat wetenschappelijk nooit is aangetoond dat de verkoop van drank bij pompshops zorgt voor een toename van het aantal beschonken automobilisten.

 

De zaak tussen Klok en de overheid loopt al anderhalf jaar, sinds hij het huidige proces uitlokte door illegaal drank te verkopen in zijn tankshop. Volgens Klok zorgde het verbod uit 2001 voor een omzetderving van 35 procent in zijn tankshop. Klok verwierf de afgelopen jaren bekendheid als voormalig voorman van Beta, de organisatie van zelfstandige tankstationhouders.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Dieselgate: Renault in opspraak, huiszoekingen bij Audi en VW

16/03/2017

Het dieselgate-schandaal mag dan een tijdje achter ons liggen, het onderzoek loopt nog altijd. Gisteren vielen speurders binnen in enkele Duitse vestigingen van Audi en moederbedrijf Volkswagen, en in Frankrijk brengt een uitgelekt rapport Renault zwaar in opspraak.

Back to top