Russisch Lukoil mag Nederlandse benzinemarkt betreden | RetailDetail

Russisch Lukoil mag Nederlandse benzinemarkt betreden

Russisch Lukoil mag Nederlandse benzinemarkt betreden

De Russische oliemaatschappij Lukoil mag de Nederlandse Verolma Groep overnemen. Kartelwaakhond NMa heeft de transactie goedgekeurd, waardoor Lukoil de beschikking krijgt over 46 tankstations in Nederland en dertien in België.

Pas na twee maand uitsluitsel

De overname was al in april beklonken, maar de NMa gaf pas nu toestemming. De tankstations van de Verolma Group bevinden zich in Zuid-Nederland en zijn nu nog actief onder merknamen als Avia, BP, Esso en Total. Vrijwel alle vestigingen zijn in handen van zelfstandige ondernemers en beschikken over een shop. Het is de bedoeling dat deze vestigingen worden omgebouwd naar de Lukoil-formule, die al met 169 tankstations actief is in België.

 

Lukoil combineert er de lage prijzen van een zelfbedieningspomp met een uitgebreide shop. In de winkel bevindt zich onder meer een counter voor verse broodjes en een pastabar, waar binnen anderhalve minuut een complete maaltijd voor klanten wordt bereid. In Nederland is Lukoil nog op zoek naar verdere groei.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top