Tesla begint verkoop vanuit Tilburg | RetailDetail

Tesla begint verkoop vanuit Tilburg

Tesla begint verkoop vanuit Tilburg

De Amerikaanse autofabrikant Tesla begint vanuit Nederland met de verkoop van zijn wagens in Europa. Volgend jaar moeten vanuit een fabriek in Tilburg tienduizend elektrische wagens worden verkocht.

Nederland wordt Tesla's Europese draaischijf

Het Europese distributiecentrum werd eerder dit jaar geopend in Tilburg en deze week is begonnen met de uitlevering van de eerste wagens, waarvoor klanten in de rij stonden. In Tilburg wordt het Model S geassembleerd, de sedanuitvoering die sinds een jaar in productie is.

 

Het bedrijf uit de Amerikaanse staat Californië zegt voor Noord-Brabant te hebben gekozen vanwege de centrale ligging en de automotive-centra in de regio. "Ook de nabijheid van de Rotterdamse haven en de beschikbaarheid van voldoende geschoold personeel speelden een rol", zegt verkoopdirecteur Brian Batista in Het Financieele Dagblad.

 

Het is het begin van een grotere positie van Tesla in Nederland. Zo komt er een Europees hoofdkantoor in Amsterdam en wordt er gebouwd aan een netwerk van servicecentra, waarvan in ieder geval vestigingen komen in Amsterdam en Eindhoven. Tenslotte wordt er ook nog een Tesla-winkel geopend in de PC Hooftstraat, een van de meest prestigieuze winkelstraten in de Nederlandse hoofdstad. De wagen gaat in Nederland 72.000 euro kosten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.