Tesla begint verkoop vanuit Tilburg | RetailDetail

Tesla begint verkoop vanuit Tilburg

Tesla begint verkoop vanuit Tilburg

De Amerikaanse autofabrikant Tesla begint vanuit Nederland met de verkoop van zijn wagens in Europa. Volgend jaar moeten vanuit een fabriek in Tilburg tienduizend elektrische wagens worden verkocht.

Nederland wordt Tesla's Europese draaischijf

Het Europese distributiecentrum werd eerder dit jaar geopend in Tilburg en deze week is begonnen met de uitlevering van de eerste wagens, waarvoor klanten in de rij stonden. In Tilburg wordt het Model S geassembleerd, de sedanuitvoering die sinds een jaar in productie is.

 

Het bedrijf uit de Amerikaanse staat Californië zegt voor Noord-Brabant te hebben gekozen vanwege de centrale ligging en de automotive-centra in de regio. "Ook de nabijheid van de Rotterdamse haven en de beschikbaarheid van voldoende geschoold personeel speelden een rol", zegt verkoopdirecteur Brian Batista in Het Financieele Dagblad.

 

Het is het begin van een grotere positie van Tesla in Nederland. Zo komt er een Europees hoofdkantoor in Amsterdam en wordt er gebouwd aan een netwerk van servicecentra, waarvan in ieder geval vestigingen komen in Amsterdam en Eindhoven. Tenslotte wordt er ook nog een Tesla-winkel geopend in de PC Hooftstraat, een van de meest prestigieuze winkelstraten in de Nederlandse hoofdstad. De wagen gaat in Nederland 72.000 euro kosten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Dieselgate: Renault in opspraak, huiszoekingen bij Audi en VW

16/03/2017

Het dieselgate-schandaal mag dan een tijdje achter ons liggen, het onderzoek loopt nog altijd. Gisteren vielen speurders binnen in enkele Duitse vestigingen van Audi en moederbedrijf Volkswagen, en in Frankrijk brengt een uitgelekt rapport Renault zwaar in opspraak.

Back to top