Tesla begint verkoop vanuit Tilburg

Tesla begint verkoop vanuit Tilburg

De Amerikaanse autofabrikant Tesla begint vanuit Nederland met de verkoop van zijn wagens in Europa. Volgend jaar moeten vanuit een fabriek in Tilburg tienduizend elektrische wagens worden verkocht.

Nederland wordt Tesla's Europese draaischijf

Het Europese distributiecentrum werd eerder dit jaar geopend in Tilburg en deze week is begonnen met de uitlevering van de eerste wagens, waarvoor klanten in de rij stonden. In Tilburg wordt het Model S geassembleerd, de sedanuitvoering die sinds een jaar in productie is.

 

Het bedrijf uit de Amerikaanse staat Californië zegt voor Noord-Brabant te hebben gekozen vanwege de centrale ligging en de automotive-centra in de regio. "Ook de nabijheid van de Rotterdamse haven en de beschikbaarheid van voldoende geschoold personeel speelden een rol", zegt verkoopdirecteur Brian Batista in Het Financieele Dagblad.

 

Het is het begin van een grotere positie van Tesla in Nederland. Zo komt er een Europees hoofdkantoor in Amsterdam en wordt er gebouwd aan een netwerk van servicecentra, waarvan in ieder geval vestigingen komen in Amsterdam en Eindhoven. Tenslotte wordt er ook nog een Tesla-winkel geopend in de PC Hooftstraat, een van de meest prestigieuze winkelstraten in de Nederlandse hoofdstad. De wagen gaat in Nederland 72.000 euro kosten.

Tags: