Tesla opent winkel in Amsterdam

Tesla opent winkel in Amsterdam

Elektrischesportautofabrikant Tesla opent deze vrijdag een eigen winkel in Amsterdam, in de PC Hooftstraat. Eerder had het merk ook al een assemblagefabriek en een distributiecentrum geopend in Tilburg.

Eenvoudigere verkoop in Europa

In de Verenigde Staten mag Tesla maar in enkele staten auto's verkopen in eigen winkels, voor de rest is het merk daar afhankelijk van traditionele dealers. Volgens oprichter Elon Musk (ook één van de oprichters van PayPal) hebben die echter conflicterende belangen hebben, omdat ze meer voordeel halen uit de verkoop van gewone benzineauto's.

 

In Europa kan Tesla eenvoudiger via eigen winkels verkopen. Daarvoor ontwikkelde het bedrijf een eigen retailconcept, dat werd uitgewerkt door de Nederlandse bedrijven Archiment Projectmanagement en Desarc conceptontwerp- en implementatiebureau.

 

Tesla staat bekend om zijn elektrische sportauto's zijn, met de allernieuwste snufjes. Zo heeft elke auto een digitaal instrumentenpaneel en beschikt de wagen over een multifunctioneel stuur, dat een heleboel functies, zoals navigatie en communicatie, combineert. Er zijn zelfs al gesprekken geweest met Google over volledig zelfrijdende auto's.

Tags: