Tesla opent winkel in Amsterdam | RetailDetail

Tesla opent winkel in Amsterdam

Tesla opent winkel in Amsterdam

Elektrischesportautofabrikant Tesla opent deze vrijdag een eigen winkel in Amsterdam, in de PC Hooftstraat. Eerder had het merk ook al een assemblagefabriek en een distributiecentrum geopend in Tilburg.

Eenvoudigere verkoop in Europa

In de Verenigde Staten mag Tesla maar in enkele staten auto's verkopen in eigen winkels, voor de rest is het merk daar afhankelijk van traditionele dealers. Volgens oprichter Elon Musk (ook één van de oprichters van PayPal) hebben die echter conflicterende belangen hebben, omdat ze meer voordeel halen uit de verkoop van gewone benzineauto's.

 

In Europa kan Tesla eenvoudiger via eigen winkels verkopen. Daarvoor ontwikkelde het bedrijf een eigen retailconcept, dat werd uitgewerkt door de Nederlandse bedrijven Archiment Projectmanagement en Desarc conceptontwerp- en implementatiebureau.

 

Tesla staat bekend om zijn elektrische sportauto's zijn, met de allernieuwste snufjes. Zo heeft elke auto een digitaal instrumentenpaneel en beschikt de wagen over een multifunctioneel stuur, dat een heleboel functies, zoals navigatie en communicatie, combineert. Er zijn zelfs al gesprekken geweest met Google over volledig zelfrijdende auto's.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.