Tesla verwacht pas winst in 2020 | RetailDetail

Tesla verwacht pas winst in 2020

Tesla verwacht pas winst in 2020

Elon Musk, de CEO van constructeur van elektrische wagens Tesla, zegt dat hij verwacht dat zijn bedrijf pas in het jaar 2020 winst zal maken. Dan moet Model 3 van de Amerikaanse fabrikant volop in productie zijn.

Deze zomer SUV

Die uitspraak deed hij tijdens het Automotive News World Congress in Detroit. Hij verklaarde ook dat er tegen 2025 elk jaar minstens een paar miljoen elektrische auto's van de band moet rollen. Ter vergelijking: vorig jaar waren dat er amper 40.000.


Musk verklaarde ook dat de verkoop in China een stuk lager was dan verwacht. Dat komt volgens hem omdat er te weinig oplaadpunten zijn in de grootsteden, waardoor consumenten nog kiezen voor conventionele auto's.


Tesla wil deze zomer het Model X lanceren, een SUV die vooral op de Amerikaanse markt succes moet kennen. Tegen 2017 moet dan Model 3 in productie gaan. Dat is een goedkoper model dat ervoor moet zorgen dat het aantal verkochte auto's exponentieel stijgt. Tesla denkt daarbij ook aan mogelijkheden om samen te werken met dealers. Voorlopig verkoopt het zelf rechtstreeks aan de klant.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.