Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk | RetailDetail

Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk
Shutterstock.com

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

 

Terugplooien

De 16 winkels van de keten kwamen in 2015 in handen van Fiets!, maar die keten geraakte zelf in liquiditeitsproblemen en kondigde in mei een herstructurering aan. Daarbij werd duidelijk dat de Nederlandse winkels niet meer in het plaatje pasten en dat de organisatie zich wilde terugplooien op de Belgische markt.
 

De eigenaar ging op zoek naar een koper voor de Nederlandse tak, maar die is blijkbaar niet tijdig gevonden. Nu de keten uitstel van betaling heeft gekregen, zal er een bewindvoerder worden aangesteld, die moet onderzoeken of de keten alsnog een overnemer vindt of een doorstart kan maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Vijftigste winkel voor Fietsenwinkel.nl

10/07/2017

Fietsenwinkel.nl heeft zijn vijftigste fysieke winkel geopend: een opmerkelijke expansie voor de keten, die met Nieuwjaar nog amper aan elf vestigingen in België en Nederland zat.