Verkoop elektrische auto’s stevig in de lift | RetailDetail

Verkoop elektrische auto’s stevig in de lift

Verkoop elektrische auto’s stevig in de lift
http://www.shutterstock.com/nl/pic-248681686/stock-photo-power-supply-for-electric-car-charging-electric-car-charging-station-close-up-of-the-power-supply.html?src=JVnduPGHuU6yjbJlXKFevw-1-17

Er zijn in Vlaanderen dit jaar al 497 elektrische auto’s verkocht, dat zijn er maar liefst zes keer meer dan in heel 2015. Dat is te danken aan de hoge premies die de deelstaatregering sinds begin dit jaar geeft bij de aankoop van een elektrische wagen.

Premies niet eeuwig geldig

Vlamingen kunnen sinds begin dit jaar een premie tussen 2.500 en 5.000 euro krijgen bij de aankoop van zo’n wagen. De Vlaamse regering trok daarvoor een budget van vijf miljoen euro uit, waarvan ondertussen al ongeveer 2,27 miljoen euro werd uitgegeven. Bovendien moet er voor een elektrische wagen geen verkeersbelasting worden betaald.

 

Minister van Energie Bart Tommelein zegt tevreden te zijn over de evolutie, maar geeft ook aan dat de premies niet eeuwig zullen blijven gelden. "We waken er wel goed over dat we niet langer ondersteunen dan nodig”, zegt hij aan Het Laatste Nieuws. In ons gewest rijdt momenteel nog maar 0,35% van het totale wagenpark puur elektrisch. 96% rijdt op benzine of diesel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.