Verkoop Halfords loopt vertraging op | RetailDetail

Verkoop Halfords loopt vertraging op

Verkoop Halfords loopt vertraging op

Als gevolg van de moeilijke economische situatie, "die het voor kopers moeilijk maakt om financiering geregeld te krijgen", loopt de verkoop van Halfords vertraging op. Macintosh Retail Group zette haar fietsretaildochter op 13 juli in de etalage en had gehoopt de verkoop nog dit jaar te kunnen afronden.

Verkoopopbrengst lager dan boekwaarde

Eind september had de groep nog laten weten dat de "verkoop op schema" lag. Meer zelfs: het bedrijf rekende toen nog op een "winstgevende verkoop van de keten". Vandaag, nog geen drie maanden later, klinkt het al helemaal anders. 

 

In een nieuw communiqué laat de groep uit Maastricht weten dat "de verkoopopbrengst van Halfords lager zal uitkomen dan de boekwaarde" waardoor "in de 2011-jaarcijfers van Macintosh Retail Group een substantieel boekverlies [zal] worden verwerkt." En daar komt dan nog "het negatieve exploitatieresultaat van Halfords over 2011" bij.

 

Toch maakt de groep zich sterk dat ondanks deze afboeking de totale nettowinst over geheel 2011 nog steeds ruim zal verdubbelen ten opzichte van 2010 (40,1 miljoen euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Dieselgate: Renault in opspraak, huiszoekingen bij Audi en VW

16/03/2017

Het dieselgate-schandaal mag dan een tijdje achter ons liggen, het onderzoek loopt nog altijd. Gisteren vielen speurders binnen in enkele Duitse vestigingen van Audi en moederbedrijf Volkswagen, en in Frankrijk brengt een uitgelekt rapport Renault zwaar in opspraak.

Back to top