Verkoop motoren en brommers fors gestegen | RetailDetail

Verkoop motoren en brommers fors gestegen

Verkoop motoren en brommers fors gestegen

Het aantal verkochte nieuwe motoren, snorfietsen en brommers is in de eerste maanden van dit jaar sterk gestegen. Daarmee is een eind gekomen aan vijf jaar van verkoopdalingen.

Opsteker voor automotive

Volgens brancheorganisaties Bovag, RAI Vereniging en RDC nam in het eerste kwartaal van dit jaar de verkoop van nieuwe motoren met dik 13 procent toe tot 3003 stuks, terwijl snorfietsen zelfs 13,5 procent in de plus zaten, tot bijna 7200. Daarnaast werden er ook 3596 brommers verkocht, dat is 8 procent meer dan vorig jaar.

 

De cijfers zijn een zeldzame opsteker voor de automotivebranche, na alweer een scherpe daling van de autoverkopen. De stijging van de verkoop van gemotoriseerde tweewielers laat ook zien dat Nederlanders mogelijk langzamerhand hun schroom laten varen bij het doen van grote aankopen, wat door sommigen ook voor andere branches in de non-food als positief teken wordt gezien.

 

Het vroege lenteweer wordt nog wel gezien als een factor die er mogelijk voor heeft gezorgd dat klanten eerder hun nieuwe aankoop deden, maar de brancheorganisaties verwachten dat de positieve trend de rest van het jaar voortzet, zonder daar evenwel een concrete voorspelling aan te willen koppelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.