Verkoop motoren en brommers fors gestegen

Verkoop motoren en brommers fors gestegen

Het aantal verkochte nieuwe motoren, snorfietsen en brommers is in de eerste maanden van dit jaar sterk gestegen. Daarmee is een eind gekomen aan vijf jaar van verkoopdalingen.

Opsteker voor automotive

Volgens brancheorganisaties Bovag, RAI Vereniging en RDC nam in het eerste kwartaal van dit jaar de verkoop van nieuwe motoren met dik 13 procent toe tot 3003 stuks, terwijl snorfietsen zelfs 13,5 procent in de plus zaten, tot bijna 7200. Daarnaast werden er ook 3596 brommers verkocht, dat is 8 procent meer dan vorig jaar.

 

De cijfers zijn een zeldzame opsteker voor de automotivebranche, na alweer een scherpe daling van de autoverkopen. De stijging van de verkoop van gemotoriseerde tweewielers laat ook zien dat Nederlanders mogelijk langzamerhand hun schroom laten varen bij het doen van grote aankopen, wat door sommigen ook voor andere branches in de non-food als positief teken wordt gezien.

 

Het vroege lenteweer wordt nog wel gezien als een factor die er mogelijk voor heeft gezorgd dat klanten eerder hun nieuwe aankoop deden, maar de brancheorganisaties verwachten dat de positieve trend de rest van het jaar voortzet, zonder daar evenwel een concrete voorspelling aan te willen koppelen.

Tags: