Verkoop Tesla Model S schiet hoogte in

Verkoop Tesla Model S schiet hoogte in

Autobouwer Tesla zag het aantal bestellingen voor zijn Model S in het tweede kwartaal flink de hoogte in schieten. Het aantal aankopen steeg met 52 procent, meer dan de elektrische autobouwer verwachtte.

Voorsprong op concurrenten

In de voorbije drie maanden verkocht Tesla 11.507 Model S auto's, terwijl het zelf een getal tussen 10.000 en 11.000 had voorspeld. Daarmee doet Tesla het ook beduidend beter dan andere elektrische auto's, die het moeilijk hebben in een markt met lage benzineprijzen.

 

Daarnaast heeft de Model S van Tesla nog enkele andere grote voordelen: het model kan veel langere afstanden afleggen met één oplaadbeurt, heeft plek voor zeven personen en heeft de prestaties van een sportwagen. Tesla blijft ook functies toevoegen aan de wagen via software updates, ook daarin heeft het een grote voorsprong op zijn concurrenten.

 

Vanaf september komt ook nog eens de Model X op de markt, een SUV. Daarvoor heeft Tesla al duizenden bestellingen binnen gekregen en naar verwachting zal die verkoop in het laatste kwartaal van dit jaar nog flink de hoogte in schieten.

Tags: