Voormalig franchisenemers slepen Biretco voor de rechter

Voormalig franchisenemers slepen Biretco voor de rechter

Zes ex-franchisenemers van de franchiseorganisatie voor fietswinkels Biretco zijn naar de rechter gestapt. Ze stellen dat ze door handelingen van Biretco financiële schade hebben geleden en eisen daarom een schadevergoeding.

Voorgestelde winstmarges ongefundeerd

Volgens de uitbaters van de fietswinkels waren de prognoses van Biretco voor de opening van hun winkel te positief en waren de voorspelde winstmarges nergens op gebaseerd. Dat schrijft het Financieele Dagblad. De ondernemers beweren ook dat Biretco het inkoopvoordeel voor zichzelf heeft gehouden, waardoor er eigenlijk een inkoopnadeel was en er grote achterstanden ontstonden bij de betalingen aan Biretco.


Biretco hanteerde bovendien een rente van 13 procent op die achterstallige betalingen, waardoor die zich steeds meer opstapelden. Daardoor kwamen de ondernemers in financiële moeilijkheden.


Eerder dit jaar werd Biretco al veroordeeld tot het betalen van schadevergoedingen aan drie ex-franchisenemers. Dat liep toen op tot een bedrag van 384.000 euro. Ook daar was er sprake van brutowinstmarges die minder positief waren dan Biretco eerst had voorgesteld aan de ondernemers.

Tags: