Voormalig franchisenemers slepen Biretco voor de rechter | RetailDetail

Voormalig franchisenemers slepen Biretco voor de rechter

Voormalig franchisenemers slepen Biretco voor de rechter

Zes ex-franchisenemers van de franchiseorganisatie voor fietswinkels Biretco zijn naar de rechter gestapt. Ze stellen dat ze door handelingen van Biretco financiële schade hebben geleden en eisen daarom een schadevergoeding.

Voorgestelde winstmarges ongefundeerd

Volgens de uitbaters van de fietswinkels waren de prognoses van Biretco voor de opening van hun winkel te positief en waren de voorspelde winstmarges nergens op gebaseerd. Dat schrijft het Financieele Dagblad. De ondernemers beweren ook dat Biretco het inkoopvoordeel voor zichzelf heeft gehouden, waardoor er eigenlijk een inkoopnadeel was en er grote achterstanden ontstonden bij de betalingen aan Biretco.


Biretco hanteerde bovendien een rente van 13 procent op die achterstallige betalingen, waardoor die zich steeds meer opstapelden. Daardoor kwamen de ondernemers in financiële moeilijkheden.


Eerder dit jaar werd Biretco al veroordeeld tot het betalen van schadevergoedingen aan drie ex-franchisenemers. Dat liep toen op tot een bedrag van 384.000 euro. Ook daar was er sprake van brutowinstmarges die minder positief waren dan Biretco eerst had voorgesteld aan de ondernemers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.