Bijna 200 banen verdwijnen op hoofdkantoor Jumbo | RetailDetail

Bijna 200 banen verdwijnen op hoofdkantoor Jumbo

Bijna 200 banen verdwijnen op hoofdkantoor Jumbo

Supermarktketen Jumbo gaat 190 banen schrappen op het hoofdkantoor. Dat is het gevolg van de sluitingen van het kantoor in Amersfoort en de slagerij in Beilen. Bij de slagerij werken 100 vaste medewerkers.

Functies niet meer nodig

Het nieuws werd door Jumbo vrijgegeven bij de bekendmaking van de omzetcijfers van 2015. Volgens CEO Frits van Eerd verdwijnen de banen, omdat veel functies niet meer nodig zijn of omdat ze niet meer tot de kernactiviteiten behoren. Het aantal banen op het hoofdkantoor zal zo dalen van 925 naar 735 voltijdse medewerkers.


"Wij begrijpen dat door deze veranderingen voor hoofdkantoormedewerkers een periode van onzekerheid aanbreekt. Zij kunnen er op rekenen dat wij dit traject zo zorgvuldig mogelijk zullen doorlopen", aldus Frits van Eerd.


100 miljoen euro investeringen

Samen met de herstructureringsplannen maakte Jumbo ook de omzetcijfers voor 2015 bekend. De consumentenomzet is vorig jaar met 30 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder en kwam uit op 6,25 miljard euro. De stijging is vooral te danken aan het sterk toegenomen aantal filialen. Eind 2015 waren er 580 winkels van Jumbo, een groei van 81 vestigingen ten opzichte van 2014.


De geconsolideerde omzet is dan weer gedaald van 6,816 miljard euro naar 6,646 miljard euro, goed voor een marktaandeel van 18,6 procent. Die daling is te wijten aan de overdracht van de laatste winkels die eerder aan Coop en Albert Heijn werden verkocht.


Jumbo wil het komende jaar nog verder investeren in de modernisering van de winkels en het online verkoopkanaal. Daarvoor wordt een bedrag van 100 miljoen euro uitgetrokken. Zo zal het dit jaar 100 extra pick-up points openen en gaat het dit jaar van start met het bezorgen van boodschappen voor consumenten en bedrijven.


"Nadat we jarenlang honderden nieuwe winkels hebben geopend, gaan we nu de winkels die al langer onder de Jumbo-vlag opereren volledig vernieuwen. Verder zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze medewerkers zich volledig kunnen richten op service aan de klant, oftewel meer collega's op de winkelvloer en minder op kantoor", zegt Van Eerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.