Bijna 200 banen verdwijnen op hoofdkantoor Jumbo | RetailDetail

Bijna 200 banen verdwijnen op hoofdkantoor Jumbo

Bijna 200 banen verdwijnen op hoofdkantoor Jumbo

Supermarktketen Jumbo gaat 190 banen schrappen op het hoofdkantoor. Dat is het gevolg van de sluitingen van het kantoor in Amersfoort en de slagerij in Beilen. Bij de slagerij werken 100 vaste medewerkers.

Functies niet meer nodig

Het nieuws werd door Jumbo vrijgegeven bij de bekendmaking van de omzetcijfers van 2015. Volgens CEO Frits van Eerd verdwijnen de banen, omdat veel functies niet meer nodig zijn of omdat ze niet meer tot de kernactiviteiten behoren. Het aantal banen op het hoofdkantoor zal zo dalen van 925 naar 735 voltijdse medewerkers.


"Wij begrijpen dat door deze veranderingen voor hoofdkantoormedewerkers een periode van onzekerheid aanbreekt. Zij kunnen er op rekenen dat wij dit traject zo zorgvuldig mogelijk zullen doorlopen", aldus Frits van Eerd.


100 miljoen euro investeringen

Samen met de herstructureringsplannen maakte Jumbo ook de omzetcijfers voor 2015 bekend. De consumentenomzet is vorig jaar met 30 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder en kwam uit op 6,25 miljard euro. De stijging is vooral te danken aan het sterk toegenomen aantal filialen. Eind 2015 waren er 580 winkels van Jumbo, een groei van 81 vestigingen ten opzichte van 2014.


De geconsolideerde omzet is dan weer gedaald van 6,816 miljard euro naar 6,646 miljard euro, goed voor een marktaandeel van 18,6 procent. Die daling is te wijten aan de overdracht van de laatste winkels die eerder aan Coop en Albert Heijn werden verkocht.


Jumbo wil het komende jaar nog verder investeren in de modernisering van de winkels en het online verkoopkanaal. Daarvoor wordt een bedrag van 100 miljoen euro uitgetrokken. Zo zal het dit jaar 100 extra pick-up points openen en gaat het dit jaar van start met het bezorgen van boodschappen voor consumenten en bedrijven.


"Nadat we jarenlang honderden nieuwe winkels hebben geopend, gaan we nu de winkels die al langer onder de Jumbo-vlag opereren volledig vernieuwen. Verder zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze medewerkers zich volledig kunnen richten op service aan de klant, oftewel meer collega's op de winkelvloer en minder op kantoor", zegt Van Eerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.