Bommenlegger Jumbo mogelijk oud-werknemer

Bommenlegger Jumbo mogelijk oud-werknemer
hans engbers / Shutterstock.com

De politie van Groningen bekijkt enkele ex-werknemers van Jumbo als mogelijke verdachten van de bommeldingen bij de supermarktketen. Er wordt ook scherp toezicht gehouden op alle filialen in Groningen.

Bommenlegger in beeld

Zaterdag werd de grootste vestiging van Jumbo in Groningen, in de Euroborg, ontruimd nadat er een dreigbrief was ontvangen. Eind vorige maand was er ook al een ontploffing bij de vestiging aan het Overwinningsplein en begin mei werd een explosief gevonden aan de Jumbo op de Wilhelminakade.


De politie sluit niet uit dat het hier om een misnoegde ex-werknemer gaat en bekijkt daarom het personeelsbestand van het bedrijf. Zo wordt er rekening gehouden met C1000-werknemers die niet tevreden waren met de overname door Jumbo. Dat schrijft De Telegraaf.


Afgelopen zaterdag publiceerde de politie ook beelden van de bommenlegger, waarop duidelijk te zien is dat hij iets achterlaat bij de supermarkt. De politie is nu op zoek naar tips die kunnen leiden tot zijn arrestatie. Er zouden al een tiental tips zijn binnengelopen, maar de politie wil er momenteel niet over uitweiden.

Tags: