Deel Jumbo-personeel legt spontaan werk neer | RetailDetail

Deel Jumbo-personeel legt spontaan werk neer

Deel Jumbo-personeel legt spontaan werk neer

Donderdag heeft een deel van de werknemers van het Jumbo-distributiecentrum in Beilen het werk neergelegd tijdens een spontane actie. Ze willen daarmee hun ongenoegen tonen over de nieuwe arbeidsvoorwaarden.

Problemen rond cao

Iets meer dan honderd werknemers legden het werk neer, omdat ze onder andere niet willen dat er een nieuw kloksysteem wordt ingevoerd bij het bedrijf. Omdat de gesprekken met het bestuur niets opleverden, werd er besloten om te staken.

 

Na enkele uren ging het personeel wel terug aan de slag. Op 6 februari zullen bonden en bestuur samen zitten om te praten over de problemen. "We kunnen ons voorstellen dat collega's vragen hebben over de nieuwe werkwijze. Daarom organiseren we volgende week op onze distributiecentra opnieuw inloopspreekuren", laat de keten weten in een bericht.

 

Het personeel wil ook dat er sneller onderhandeld wordt over de aflopende cao. Die loopt in april ten einde, maar Jumbo wil pas in maart samenzitten met de vakbonden om te praten over een nieuwe overeenkomst.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.