Deel Jumbo-personeel legt spontaan werk neer | RetailDetail

Deel Jumbo-personeel legt spontaan werk neer

Deel Jumbo-personeel legt spontaan werk neer

Donderdag heeft een deel van de werknemers van het Jumbo-distributiecentrum in Beilen het werk neergelegd tijdens een spontane actie. Ze willen daarmee hun ongenoegen tonen over de nieuwe arbeidsvoorwaarden.

Problemen rond cao

Iets meer dan honderd werknemers legden het werk neer, omdat ze onder andere niet willen dat er een nieuw kloksysteem wordt ingevoerd bij het bedrijf. Omdat de gesprekken met het bestuur niets opleverden, werd er besloten om te staken.

 

Na enkele uren ging het personeel wel terug aan de slag. Op 6 februari zullen bonden en bestuur samen zitten om te praten over de problemen. "We kunnen ons voorstellen dat collega's vragen hebben over de nieuwe werkwijze. Daarom organiseren we volgende week op onze distributiecentra opnieuw inloopspreekuren", laat de keten weten in een bericht.

 

Het personeel wil ook dat er sneller onderhandeld wordt over de aflopende cao. Die loopt in april ten einde, maar Jumbo wil pas in maart samenzitten met de vakbonden om te praten over een nieuwe overeenkomst.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.