Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner | RetailDetail

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner
Foto: Bakker.com

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

 

"Bakker.com biedt unieke kansen"

Bakker.com is in februari failliet verklaard, maar maakt nu al een doorstart dankzij een groep van hoofdzakelijk Nederlandse ondernemers. “Bakker.com biedt unieke kansen”, zegt initiatiefnemer Martijn van Scherpenzeel van Globitas. “Het bedrijf is al 73 jaar actief om rechtstreeks van de kwekers aan de consument te leveren. De hele waardeketen wordt overgeslagen. Dat maakt het mogelijk een kwalitatief goed product tegen een faire prijs bij de klant thuis af te leveren.”


Bij de doorstart zijn een beperkt deel van de banen behouden. Vorig jaar werkten nog 200 mensen voor het bedrijf, dat in 17 landen tuinproducten zoals bloembollen, bloemzaden en planten levert. Daarvan werkten 130 werknemers in Nederland en minstens 50 maken de overstap naar het nieuwe bedrijf. Op termijn denken de overnemers het aantal arbeidsplaatsen weer te kunnen uitbreiden. Een aantal medewerkers wordt ook mede-eigenaar. 

 

E-commerceplatform voor kwekers, retailers en meer

Topman van Bakker.com wordt Erwin van Cooth. Hij wil het bedrijf samen met Scherpenzeel omvormen tot een platform, dat zich naast eigen e-commerce ook openstelt voor externe partijen en dus een marktplaats voor groenproducten wordt. Het wil zo ook de fulfilment voor kwekers, retailers en e-commercespelers gaan doen.


“Met het nieuwe Bakker.com gaan we nauw samenwerken met andere e-commercepartijen en retailers. Deze partijen kunnen gebruikmaken van het platform en van onze expertise en tegelijk meeliften op een snelgroeiende online markt voor groenproducten,” legt de nieuwe CEO uit. Leveranciers zullen daarbij ook nauwer betrokken worden in het businessproces, waarin volgens de overnemers data, efficiency en outsourcing een belangrijke rol krijgen.

 

De bedoeling is dat Bakker.com in de tweede helft van mei weer operationeel is. Op zijn hoogtepunt was Bakker.com de grootste ‘direct seller’ van groenproducten en met een omzet van meer dan 160 miljoen euro actief in 20 landen. Op 5 februari 2018 ging het bedrijf echter failliet, naar eigen zeggen omdat het te laat in e-commerce stapte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.