Bauhaus begint tweede Nederlandse vestiging | RetailDetail

Bauhaus begint tweede Nederlandse vestiging

Bauhaus begint tweede Nederlandse vestiging

Bauhaus opent op 14 april haar tweede Nederlandse vestiging in Twente. De bouwspeciaalzaak start in Hengelo op bedrijventerrein Westermaat een locatie van 15.000 vierkante meter.


Snel naar landelijke dekking

Bauhaus Nederland opende in het najaar van 2015 in Groningen haar eerste bouwcentrum in Nederland. Hier werd ook het eerste Bauhaus Cafe geopend. De Zwitserse doe-het-zelfketen wil zo snel mogelijk groeien naar een landelijke dekking met ongeveer vijftien vestigingen. De formule ondervindt weerstand tegen haar plannen voor Nederlandse expansie. Zo maakte Hornbach begin vorig jaar bezwaar tegen de komst van Bauhaus naar Arnhem.
 

Het nieuwe bouwcentrum aan de rand van Hengelo nabij de A1 verenigt naar eigen zeggen vijftien speciaalzaken onder één dak: van bouwmaterialen en ijzerwaren tot parket en sanitair in een assortiment in totaal 120.000 producten.
Bauhaus heeft om op alle vakgebieden deskundig te kunnen adviseren vakkundige medewerkers aangenomen die inhoudelijk kennis hebben van de producten.


De bouwspeciaalzaak bevat speciale afdelingen zoals de Stadstuin, Badkamerland en een bouwmaterialen drive-in. Hier kan de klant met auto of bus direct naar het schap rijden en het benodigde materiaal inladen. Aan de kassa worden alle producten gescand en afgerekend, zonder dat hij hoeft uit te stappen. Zo kan de vakman vlot en eenvoudig spullen inslaan en snel door met zijn klus.

 

Professionele producten

De formule biedt voor vaklieden en bouwbedrijven in het Prof Depot een vakassortiment met professionele producten, diensten en deskundig advies. Het vakassortiment bestaat uit bouwapparatuur, steigers, bouwchemie, isolatiemateriaal en dergeljike. Het magazijn opent door doordeweeks om 07.00 uur de deuren.
 

“Bauhaus is een bouwcentrum nieuwe stijl. De markt verandert, de klant is leidend. Naast een uitgebreid assortiment, krijg je bij ons ook het advies en de service die je vroeger alleen bij de specialist vond. Onze mensen op de vloer hebben zelf jarenlange ervaring met het werken met de materialen die ze verkopen”, aldus Jeroen Christenhusz, vestigingsmanager van Bauhaus Hengelo die 140 medewerkers krijgt. 


Bauhaus Nederland CV is een dochteronderneming van Interbauhaus AG, Zwitserland. Het bedrijf is actief in 19 landen in Europa.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Back to top