Bol.com stapt waarschijnlijk in Doe-het-zelf | RetailDetail

Bol.com stapt waarschijnlijk in Doe-het-zelf

Bol.com stapt waarschijnlijk in Doe-het-zelf

Als de geruchten kloppen, bereidt Ahold zich nu in alle stilte voor om in de online doe-het-zelfmarkt een stukje van de taart te komen halen. In tegenstelling tot Wehkamp.nl, dat eerder voor het decoratieve deel van de business gaat, wordt van Bol.com verwacht dat de keuze er heel breed én diep zal zijn.

Gegronde vermoedens

De geruchtenmolen werd op gang gebracht door een geplande toespraak van Machiel Tiddens, manager van Bol.com Plaza, op 20 maart aanstaande tijdens de MIX' Nationale DHZ-Sessie. Daar zouden retailers uit de doe-het-zelfbranche ingelicht worden over de samenwerkingsmogelijkheden met Bol.com.

 

In 2012 lanceerde Bol.com reeds drie nieuwe categorieën (baby, mooi & gezond en koken & tafelen), maar moederbedrijf Ahold liet weten dat er ook in 2013 drie extra categorieën zouden bijkomen. Internetmarketeer Gerben Hoekstra gokte daarbij op de categorieën doe-het-zelf, dier en tuin. De lancering van die eerste categorie lijkt nu inderdaad wel heel dichtbij te zijn.

 

Een van de webshops die het ongetwijfeld zal merken dat Bol.com zijn markt betreedt, is Wehkamp.nl. Die was een hele tijd de grootste webshop voor klusmateriaal in Nederland, maar positioneerde zich al van bij de aanvang als de aanbieder van materiaal uit de decoratieve sector zoals verf, vloeren en behang. Als Bol.com erin slaagt doe-het-zelfretailers erbij te betrekken, dan is het nu al zeker dat het aanbod zowel in de breedte als in de diepte heel wat uitgebreider zal zijn.

 

Meerdere kapers op de kust

Er zijn echter nog andere Nederlandse bouwmarkten die online actief zijn: zo hebben Formido en Praxis (van de Maxeda DIY Group) kort na elkaar een webshop geopend en werkt Intergamma volop aan de ontwikkeling van een webwinkel voor zowel de Gamma- als Karwei-keten.

 

Ook het Duitse Hornbach wil niet achterblijven en rekent erop nog dit jaar online te kunnen verkopen aan Nederlandse klanten.   (GDW)

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

Back to top