Colora opent 60ste verfwinkel in Bree | RetailDetail

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree
© Shutterstock

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

 

Persoonlijke, lokale aanpak centraal

“Met Kris Peter Follon kiezen we voor de zestigste keer voor een lokale uitbater”, legt commercieel directeur Ivo Bossuyt uit. “Die zeer persoonlijke, lokale aanpak is iets waar we altijd trouw aan blijven. Kris Peter levert al vijf jaar topwerk als Colora-coach voor meer dan dertig filialen, maar een eigen Colora was echt zijn roeping.” Die verankering is belangrijk voor de winkelformule, want al “sinds de opening in 1981 van de eerste Colora-shop in Brugge staat advies geven centraal”. Elke vestiging moet volgens Bossuyt inspireren, maar ook door haar producten en advies heeft de keten naar eigen zeggen een sterke positie verworven ten opzichte van doe-het-zelfketens. 

 

In de toekomst wil de keten nog meer omnichannel werken: “De consument wil aankopen doen waar en wanneer het hem uitkomt. Hij of zij wil zich laten informeren en adviseren via alle kanalen die hem ter beschikking staan. Daar komen wij graag aan tegemoet. Zowel offline als online”, zegt Ivo Bossuyt, die wel bezweert dat het persoonlijke en lokale centraal blijft staan.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.