Colora opent 60ste verfwinkel in Bree | RetailDetail

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree
© Shutterstock

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

 

Persoonlijke, lokale aanpak centraal

“Met Kris Peter Follon kiezen we voor de zestigste keer voor een lokale uitbater”, legt commercieel directeur Ivo Bossuyt uit. “Die zeer persoonlijke, lokale aanpak is iets waar we altijd trouw aan blijven. Kris Peter levert al vijf jaar topwerk als Colora-coach voor meer dan dertig filialen, maar een eigen Colora was echt zijn roeping.” Die verankering is belangrijk voor de winkelformule, want al “sinds de opening in 1981 van de eerste Colora-shop in Brugge staat advies geven centraal”. Elke vestiging moet volgens Bossuyt inspireren, maar ook door haar producten en advies heeft de keten naar eigen zeggen een sterke positie verworven ten opzichte van doe-het-zelfketens. 

 

In de toekomst wil de keten nog meer omnichannel werken: “De consument wil aankopen doen waar en wanneer het hem uitkomt. Hij of zij wil zich laten informeren en adviseren via alle kanalen die hem ter beschikking staan. Daar komen wij graag aan tegemoet. Zowel offline als online”, zegt Ivo Bossuyt, die wel bezweert dat het persoonlijke en lokale centraal blijft staan.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eggo flirt met 50 winkels in België, start in Nederland

03/08/2018

Keukenwinkelketen èggo blijft groeien: na Luxemburg en Spanje luidt de eerste Nederlandse pilootwinkel in Breda het begin van een nieuw expansiehoofdstuk in. In België zijn er ondertussen bijna vijftig winkels.

Teleurstellende cijfers voor Beter Bed

30/07/2018

Beddenretailer Beter Bed Holding heeft er geen prettige eerste jaarhelft op zitten: zowel de omzet als de winst staan onder druk als gevolg van aanhoudende problemen op de Duitse markt. In Nederland en België steeg de omzet wel.

Frank van Oers gaat Intergamma voorzitten

27/07/2018

Frank van Oers is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van de nieuwe Intergamma-organisatie. Die wil de positionering van de winkelketens Gamma en Karwei versterken en de onlineactiviteiten uitbouwen.

Minder omzet maar meer winst voor Maxeda

23/07/2018

Maxeda, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Praxis en Brico, publiceerde zopas degelijke bedrijfsresultaten. In Nederland gaan de zaken beter dan in België. De groep wil groeien met kleinere stadswinkels.

Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).