De Beijer neemt leiding over Praxis | RetailDetail

De Beijer neemt leiding over Praxis

De Beijer neemt leiding over Praxis

Joost de Beijer volgt op 1 december 2014 John Colley op als algemeen directeur van doe-het-zelfketen Praxis. Hij is er al acht jaar financieel directeur.

Ook gevolgen voor bestuur Maxeda

Zijn promotie dankt De Beijer aan het opstappen van John Colley: die wil liever dichter bij huis in het Verenigd Koninkrijk aan de slag. Hij blijft niettemin nog tot einde maart zijn opvolger adviseren. Colley stond pas sinds maart 2013 aan het roer van Praxis.

 

Het opstappen van Colley heeft niet alleen gevolgen voor Praxis: ook bij moederconcern Maxeda zorgt het voor verschuivingen. Daar was de Brit immers chief commercial officer. Door zijn vertrek zullen de toplui van alle dochterbedrijven nu rechtstreeks rapporteren aan algemeen concerndirecteur Roel van Neerbos.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken.