DGN dicht bij overname door Euretco | RetailDetail

DGN dicht bij overname door Euretco

DGN dicht bij overname door Euretco

DGN Retail staat dicht bij een overname door Euretco. Meer dan 90 procent van de certificaathouders van het bedrijf hebben zich akkoord gesteld met de overname. DGN is het moederbedrijf van Hubo, Multimate en Fixet.

Ook nog akkoord ondernemers nodig

De goedkeuring door 90 procent van de certificaathouders is een grote stap in de richting van een overname, maar het is nog niet zeker dat die er zal komen. Euretco stelt immers dat 90 procent van de omzet van DGN mee in de uiteindelijke deal moet zitten. Dat wil zeggen dat ook het merendeel van de ondernemers die geen aandelen hebben in het bedrijf ook hun fiat moeten geven. Hun beslissing moet voor 22 september gekend zijn.

 

"Om precies te zijn heeft 91,04% van de leden voor gestemd. Nu moet nog 90% van de DGN-omzet mee. Lukt dat niet, wil dat niet zeggen dat de deal mislukt is: in dat geval heeft Euretco het recht van de deal af te zien, maar we hebben er heel veel vertrouwen in", zegt directeur Henk Castelijns van DGN Retail aan Mix Online. Als de overname er komt, dan zal hij ook vervangen worden.

 

DGN Retail zoekt een overnemer omdat het steeds meer onder druk komt te staan: "De markt waarin we opereren is sinds 2008 met ongeveer een kwart gedaald. In de eerste drie maanden van dit jaar is ook een forse daling van tien procent te zien. De druk op de omzet is flink. Daardoor krijgen we het steeds moeilijker als organisatie", schrijft RetailNews.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken.