DGN dicht bij overname door Euretco

DGN dicht bij overname door Euretco

DGN Retail staat dicht bij een overname door Euretco. Meer dan 90 procent van de certificaathouders van het bedrijf hebben zich akkoord gesteld met de overname. DGN is het moederbedrijf van Hubo, Multimate en Fixet.

Ook nog akkoord ondernemers nodig

De goedkeuring door 90 procent van de certificaathouders is een grote stap in de richting van een overname, maar het is nog niet zeker dat die er zal komen. Euretco stelt immers dat 90 procent van de omzet van DGN mee in de uiteindelijke deal moet zitten. Dat wil zeggen dat ook het merendeel van de ondernemers die geen aandelen hebben in het bedrijf ook hun fiat moeten geven. Hun beslissing moet voor 22 september gekend zijn.

 

"Om precies te zijn heeft 91,04% van de leden voor gestemd. Nu moet nog 90% van de DGN-omzet mee. Lukt dat niet, wil dat niet zeggen dat de deal mislukt is: in dat geval heeft Euretco het recht van de deal af te zien, maar we hebben er heel veel vertrouwen in", zegt directeur Henk Castelijns van DGN Retail aan Mix Online. Als de overname er komt, dan zal hij ook vervangen worden.

 

DGN Retail zoekt een overnemer omdat het steeds meer onder druk komt te staan: "De markt waarin we opereren is sinds 2008 met ongeveer een kwart gedaald. In de eerste drie maanden van dit jaar is ook een forse daling van tien procent te zien. De druk op de omzet is flink. Daardoor krijgen we het steeds moeilijker als organisatie", schrijft RetailNews.

Tags: