DGN Retail aast op Life & Garden | RetailDetail

DGN Retail aast op Life & Garden

DGN Retail aast op Life & Garden

Bouwmarktconcern DGN aast op een meerderheidsbelang in Life & Garden, een samenwerkingsverband tussen veertig Nederlandse tuincentra. Als de overname doorgaat, groeit het aantal formules binnen DGN naar vier.

Uitbreiding naar tuinmarkt

De organisatie is op dit moment al actief met de doe-het-zelfformules Fixet, Multimate en Hubo, maar met Life & Garden zou DGN zich direct een goede positie verwerven in de markt voor tuincentra. Het onderscheid tussen bouwmarkten en tuincentra is in Nederland al enige tijd aan het vervagen, waarbij beide branches hun assortiment aan het verbreden zijn. Enkele vestigingen van de DGN-formule Fixet hebben sinds enkele maanden al een Life & Garden-afdeling.

 

Zowel DGN als Life & Garden werken met zelfstandige ondernemers. De L&G-winkeliers beslissen op 31 mei over het aanbod van DGN. Als de overname doorgaat, blijven de winkels zelfstandig bestaan. Wel is het de bedoeling in meer vestigingen van Fixet en in een aantal Multimate-bouwmarkten een afdeling met tuinproducten te vestigingen.

 

DGN is de afgelopen jaren flink gegroeid door fusies en overnames en is na Intergamma en Maxeda de nummer drie op de markt voor doe-het-zelf in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.