DGN Retail aast op Life & Garden

DGN Retail aast op Life & Garden

Bouwmarktconcern DGN aast op een meerderheidsbelang in Life & Garden, een samenwerkingsverband tussen veertig Nederlandse tuincentra. Als de overname doorgaat, groeit het aantal formules binnen DGN naar vier.

Uitbreiding naar tuinmarkt

De organisatie is op dit moment al actief met de doe-het-zelfformules Fixet, Multimate en Hubo, maar met Life & Garden zou DGN zich direct een goede positie verwerven in de markt voor tuincentra. Het onderscheid tussen bouwmarkten en tuincentra is in Nederland al enige tijd aan het vervagen, waarbij beide branches hun assortiment aan het verbreden zijn. Enkele vestigingen van de DGN-formule Fixet hebben sinds enkele maanden al een Life & Garden-afdeling.

 

Zowel DGN als Life & Garden werken met zelfstandige ondernemers. De L&G-winkeliers beslissen op 31 mei over het aanbod van DGN. Als de overname doorgaat, blijven de winkels zelfstandig bestaan. Wel is het de bedoeling in meer vestigingen van Fixet en in een aantal Multimate-bouwmarkten een afdeling met tuinproducten te vestigingen.

 

DGN is de afgelopen jaren flink gegroeid door fusies en overnames en is na Intergamma en Maxeda de nummer drie op de markt voor doe-het-zelf in Nederland.

Tags: