DGN Retail aast op Life & Garden

DGN Retail aast op Life & Garden

Bouwmarktconcern DGN aast op een meerderheidsbelang in Life & Garden, een samenwerkingsverband tussen veertig Nederlandse tuincentra. Als de overname doorgaat, groeit het aantal formules binnen DGN naar vier.

Uitbreiding naar tuinmarkt

De organisatie is op dit moment al actief met de doe-het-zelfformules Fixet, Multimate en Hubo, maar met Life & Garden zou DGN zich direct een goede positie verwerven in de markt voor tuincentra. Het onderscheid tussen bouwmarkten en tuincentra is in Nederland al enige tijd aan het vervagen, waarbij beide branches hun assortiment aan het verbreden zijn. Enkele vestigingen van de DGN-formule Fixet hebben sinds enkele maanden al een Life & Garden-afdeling.

 

Zowel DGN als Life & Garden werken met zelfstandige ondernemers. De L&G-winkeliers beslissen op 31 mei over het aanbod van DGN. Als de overname doorgaat, blijven de winkels zelfstandig bestaan. Wel is het de bedoeling in meer vestigingen van Fixet en in een aantal Multimate-bouwmarkten een afdeling met tuinproducten te vestigingen.

 

DGN is de afgelopen jaren flink gegroeid door fusies en overnames en is na Intergamma en Maxeda de nummer drie op de markt voor doe-het-zelf in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Aandeelhouder Intergamma stapt naar de rechter

30/10/2017

Bricorama, minderheidsaandeelhouder van Intergamma, stapt naar de rechter. De Fransen zijn het immers niet eens met het verkoopproces van de aandelen van het Ierse CRH, dat bijna 50% van de aandelen van Intergamma in handen heeft.

DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Filialen Formido worden omgevormd naar Praxis

07/09/2017

Doe-het-zelfgroep Maxeda gaat de formule Formido achter zich laten en de franchisenemers een aanbod doen om over te stappen naar Praxis. Daarbij zullen ook een aantal winkels worden gesloten.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Back to top