DGN Retail aast op Life & Garden

DGN Retail aast op Life & Garden

Bouwmarktconcern DGN aast op een meerderheidsbelang in Life & Garden, een samenwerkingsverband tussen veertig Nederlandse tuincentra. Als de overname doorgaat, groeit het aantal formules binnen DGN naar vier.

Uitbreiding naar tuinmarkt

De organisatie is op dit moment al actief met de doe-het-zelfformules Fixet, Multimate en Hubo, maar met Life & Garden zou DGN zich direct een goede positie verwerven in de markt voor tuincentra. Het onderscheid tussen bouwmarkten en tuincentra is in Nederland al enige tijd aan het vervagen, waarbij beide branches hun assortiment aan het verbreden zijn. Enkele vestigingen van de DGN-formule Fixet hebben sinds enkele maanden al een Life & Garden-afdeling.

 

Zowel DGN als Life & Garden werken met zelfstandige ondernemers. De L&G-winkeliers beslissen op 31 mei over het aanbod van DGN. Als de overname doorgaat, blijven de winkels zelfstandig bestaan. Wel is het de bedoeling in meer vestigingen van Fixet en in een aantal Multimate-bouwmarkten een afdeling met tuinproducten te vestigingen.

 

DGN is de afgelopen jaren flink gegroeid door fusies en overnames en is na Intergamma en Maxeda de nummer drie op de markt voor doe-het-zelf in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


DHZ-reus Kingfisher heeft het knap lastig

21/09/2017

Kingfisher, Europa’s grootste doe-het-zelfgroep, heeft het voorbije halfjaar meer winst geboekt dan de analisten hadden verwacht. Tot daar het goede nieuws, want het zwakke pond vertekent de omzet en de slechte prestaties van de Franse dochters gooien roet in het eten.

Filialen Formido worden omgevormd naar Praxis

07/09/2017

Doe-het-zelfgroep Maxeda gaat de formule Formido achter zich laten en de franchisenemers een aanbod doen om over te stappen naar Praxis. Daarbij zullen ook een aantal winkels worden gesloten.

Bricorama wil Gamma niet verkopen

01/09/2017

Het Franse doe-het-zelfbedrijf Bricorama is niet van plan om de Belgische en Nederlandse vestigingen van Gamma te verkopen. Die geruchten deden al een tijdje de ronde, maar worden nu dus naar de prullenmand verwezen.

Analyse: Opvolger Rudi Petit-Jean wacht zware taak bij Gamma

22/08/2017

Het plotse afscheid van formuledirecteur Rudi Petit-Jean bij Gamma België roept heel wat vragen op over de toekomst van de doe-het-zelfketen, die in woelig vaarwater zit door ruziënde aandeelhouders. 

Kingfisher ziet omzet weer dalen

17/08/2017

Doe-het-zelfgroep Kingfisher heeft er opnieuw een zwak kwartaal opzitten: de Brits-Franse groep heeft op beide thuismarkten te maken met een terugval en daarnaast weegt het herstructureringsplan op de resultaten.

Fikse winstdaling voor Geberit

17/08/2017

De Zwitserse sanitairspecialist Geberit zag zijn winst het voorbije halfjaar met bijna een vijfde dalen. Ook de omzet ging achteruit, zij het lichtjes.

Back to top