DGN Retail aast op Life & Garden | RetailDetail

DGN Retail aast op Life & Garden

DGN Retail aast op Life & Garden

Bouwmarktconcern DGN aast op een meerderheidsbelang in Life & Garden, een samenwerkingsverband tussen veertig Nederlandse tuincentra. Als de overname doorgaat, groeit het aantal formules binnen DGN naar vier.

Uitbreiding naar tuinmarkt

De organisatie is op dit moment al actief met de doe-het-zelfformules Fixet, Multimate en Hubo, maar met Life & Garden zou DGN zich direct een goede positie verwerven in de markt voor tuincentra. Het onderscheid tussen bouwmarkten en tuincentra is in Nederland al enige tijd aan het vervagen, waarbij beide branches hun assortiment aan het verbreden zijn. Enkele vestigingen van de DGN-formule Fixet hebben sinds enkele maanden al een Life & Garden-afdeling.

 

Zowel DGN als Life & Garden werken met zelfstandige ondernemers. De L&G-winkeliers beslissen op 31 mei over het aanbod van DGN. Als de overname doorgaat, blijven de winkels zelfstandig bestaan. Wel is het de bedoeling in meer vestigingen van Fixet en in een aantal Multimate-bouwmarkten een afdeling met tuinproducten te vestigingen.

 

DGN is de afgelopen jaren flink gegroeid door fusies en overnames en is na Intergamma en Maxeda de nummer drie op de markt voor doe-het-zelf in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Intergamma koopt Ierse franchisenemer uit

08/03/2018

De verkoopsovereenkomst tussen Intergamma en de CRH-groep is een feit. Het moederbedrijf van Gamma en Karwei zal voortaan meer dan de helft van zijn bouwmarkten, waarvan twintig in ons land, zelf beheren.

Intergamma splitst in twee groepen

09/02/2018

De overname van de winkels van CRH bij Intergamma heeft ervoor gezorgd dat de doe-het-zelfgroep zich in twee stukken heeft gesplitst. Acht aandeelhouders die niet akkoord zijn met de overname gaan immers voortaan hun eigen weg.

Intergamma neemt grootste franchisenemer over

07/02/2018

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, heeft de Van Neerbos Groep overgenomen. Die groep is met 156 vestigingen de grootste franchisenemer van Intergamma en is in handen van het Ierse CRH.

Ruzie Intergamma en Bricorama blijft aanhouden

01/12/2017

De problemen bij Intergamma rond de aandelen van CRH zijn nog steeds niet opgelost en nu lijkt de ruzie met de Franse aandeelhouder Bricorama helemaal uit de hand te lopen. Die laatste wil dat de Ondernemingskamer tussenbeide komt.

Opnieuw geen akkoord over onkruidverdelger glyfosaat

09/11/2017

Op 15 december verloopt de vergunning van glyfosaat, het hoofdingrediënt van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De Europese Commissie wilde de vergunning met vijf jaar verlengen ‑ tegen de wil in van het Europees Parlement ‑ en had erop gerekend vandaag groen licht te krijgen van de lidstaten, maar dat plan mislukte.

Back to top