Directeur Ron Kloos verlaat Intergamma

Shutterstock.com

Ron Kloos, directeur van Gamma Nederland, heeft intern zijn vertrek aangekondigd, verneemt de redactie uit goede bron. Met Kloos verliest het intern verscheurde Intergamma opnieuw een pak doe-het-zelfervaring.

 

Lastig parket

Kloos werkt al sinds 1992 bij Intergamma: eerst op de afdeling inkoop, daarna zeven jaar als formuledirecteur bij Karwei en sinds 2007 aan het hoofd van Gamma. Hij kondigt zijn vertrek aan zowat één jaar nadat ook de directeur van Gamma België besloot het bedrijf te verlaten – Rudi Petit-Jean leidt nu Sligro België.

 

De doe-het-zelfketen verliest nu dus opnieuw een pak ervaring, en dat terwijl de retailer zich in een lastig parket bevindt als gevolg van een machtsstrijd tussen aandeelhouder Jean-Claude Bourrelier (Bricorama) en het moederbedrijf. Intergamma slaagde er wel in om zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep, over te nemen van het Ierse CRH en CEO Harm-Jan Stoter herschikte recent nog zijn directieteam, maar hij staat nog steeds aan het hoofd van een verscheurde groep.