Drie nieuwe tuincentra voor Praxis | RetailDetail

Drie nieuwe tuincentra voor Praxis

Drie nieuwe tuincentra voor Praxis

In het voorjaar van 2015 gaat Praxis drie nieuwe Praxis Tuincentra openen in Nederland. Het gaat over een volledig nieuwe formule van het bedrijf en het is de eerste keer dat een winkel van Praxis zich volledig richt op het buitenleven.

Groeiende vraag

De drie vestigingen van de Praxis tuincentra zullen zich bevinden in Roermond, Heelen en Venlo. Momenteel zijn dat nog vestigingen van Intratuin, maar Praxis heeft een overeenkomst gesloten met Peter Stox en Frank de Groot, de ondernemers van de drie winkels, om de winkels om te vormen naar Praxis.

 

"Praxis is al decennia de groenste bouwmarkt van Nederland en is altijd volledig gefocust op de wensen van de klant. De samenwerking met Peter Stox sluit naadloos aan op de groeiende vraag naar tuinproducten. Franchiseondernemers Peter Stox en Frank de Groot zijn toegewijde ondernemers met een grote passie voor tuin en hebben hun succes bewezen door drie tuincentra van topkwaliteit neer te zetten. Vanaf 2015 zullen wij onze krachten en expertise bundelen om ook voor de toekomst een krachtige tuinformule neer te zetten", zegt John Colley, CEO van Praxis in een persbericht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.

Minder doe-het-zelfwinkels ondanks omzetgroei

12/04/2018

Steeds meer Nederlanders gaan thuis zelf aan de slag, maar het aantal doe-het-zelfwinkels waar ze terechtkunnen neemt af. De winkels die blijven, noteren wel al vier jaar op rij een mooie omzetgroei, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bakker.com start door als e-commerceplatform en fulfilmentpartner

09/04/2018

Bakker.com, het voormalige postorderbedrijf voor tuinartikelen, maakt een doorstart. Een team ondernemers neemt op initiatief van de Globitas het bedrijf over en wil er zowel een consumentenplatform als fulfilmentpartner van maken. 

"Bouwmarkt Hornbach het goedkoopst"

28/03/2018

De Nederlandse Consumentenbond wijst Hornbach opnieuw aan als de meest voordelige bouwmarkt van Nederland. De prijzen van doe-het-zelfartikelen blijken bij de Duitse bouwmarktketen gemiddeld 13% goedkoper dan bij de concurrenten.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.