Euretco maakt werk van doe-het-zelfwinkels

Euretco maakt werk van doe-het-zelfwinkels

Euretco heeft alle winkels van Fixet omgebouwd naar naar Multimate of Hubo, terwijl het bij die eerste ook shop-in-shops opent van Decorette. De holding kreeg na de overname van DGN Retail vorig jaar 300 nieuwe doe-het-zelfzaken in handen.

Shop-in-shops een succes

Elf Fixet-winkels werden Multimate, terwijl de overige 49 Hubo werden. Hubo zit zo opnieuw aan bijna 200 winkels. Normaal zou ook het merk Multimate sneuvelen, maar ondernemers wisten Euretco te overtuigen van de lokale verankering van het merk. Euretco maakt nu zelfs werk van shop-in-shops van Decorette bij Multimate: de eerste daarvan opende al de deuren in Eindhoven en binnenkort volgt er nog één in Oirschot. Bij Euretco zijn ze alvast enthousiast over het succes van de combinatie.

 

"De één kijkt bij het hout en de ander bij de gordijnen. De vloerproductiviteit gaat omhoog. Als dit zo'n succes blijft, dan zullen we het versneld uitrollen", zegt Gertjo Janssen van de bouwmarktdivisie van Euretco aan het Financieele Dagblad.

 

Er wordt ook al gekeken naar het buitenland, voornamelijk Duitsland. Daar moet het de vruchten plukken van het samengaan met EK Servicegroup, dat eerder dit jaar driekwart van de aandelen van Euretco in handen kreeg.

Tags: