Euretco maakt werk van doe-het-zelfwinkels | RetailDetail

Euretco maakt werk van doe-het-zelfwinkels

Euretco maakt werk van doe-het-zelfwinkels

Euretco heeft alle winkels van Fixet omgebouwd naar naar Multimate of Hubo, terwijl het bij die eerste ook shop-in-shops opent van Decorette. De holding kreeg na de overname van DGN Retail vorig jaar 300 nieuwe doe-het-zelfzaken in handen.

Shop-in-shops een succes

Elf Fixet-winkels werden Multimate, terwijl de overige 49 Hubo werden. Hubo zit zo opnieuw aan bijna 200 winkels. Normaal zou ook het merk Multimate sneuvelen, maar ondernemers wisten Euretco te overtuigen van de lokale verankering van het merk. Euretco maakt nu zelfs werk van shop-in-shops van Decorette bij Multimate: de eerste daarvan opende al de deuren in Eindhoven en binnenkort volgt er nog één in Oirschot. Bij Euretco zijn ze alvast enthousiast over het succes van de combinatie.

 

"De één kijkt bij het hout en de ander bij de gordijnen. De vloerproductiviteit gaat omhoog. Als dit zo'n succes blijft, dan zullen we het versneld uitrollen", zegt Gertjo Janssen van de bouwmarktdivisie van Euretco aan het Financieele Dagblad.

 

Er wordt ook al gekeken naar het buitenland, voornamelijk Duitsland. Daar moet het de vruchten plukken van het samengaan met EK Servicegroup, dat eerder dit jaar driekwart van de aandelen van Euretco in handen kreeg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Frank van Oers gaat Intergamma voorzitten

27/07/2018

Frank van Oers is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van de nieuwe Intergamma-organisatie. Die wil de positionering van de winkelketens Gamma en Karwei versterken en de onlineactiviteiten uitbouwen.

Minder omzet maar meer winst voor Maxeda

23/07/2018

Maxeda, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Praxis en Brico, publiceerde zopas degelijke bedrijfsresultaten. In Nederland gaan de zaken beter dan in België. De groep wil groeien met kleinere stadswinkels.

Intergamma rondt overname grootste franchisenemer af

18/07/2018

De Intergamma-groep boven Gamma en Karwei heeft de overname afgerond van zijn grootste franchisenemer, Van Neerbos Groep. De overname was in februari al getekend, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Vernieuwde Gamma en Karwei slaan aan

23/05/2018

Intergamma, het moederbedrijf van doe-het-zelfketens Gamma en Karwei, kijkt terug op een sterk jaar: de omzet steeg in 2017 met 1,4 procent, maar vooral het bedrijfsresultaat ging erop vooruit. De vernieuwde winkelconcepten van de groep slaan aan.

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

22/05/2018

Een nieuwe aflevering dient zich aan in het aanhoudende conflict tussen doe-het-zelfgroep Intergamma en z’n franchisenemer, de Franse familie Bourrelier. Die eist een aanzienlijke som kortingen en bonussen terug.